Genast blir det ramaskri på LCHF-fantasterna (i detta fall läkaren Annika Dahlqvist) som säger att frukt bara "är sockerlösning med lite c-vitamin i". Och grönsaker behöver man inte heller. Det är bara "gott och trevligt på tallriken" säger hon.
Man fortsätter med att säga att det inte finns några vetenskapliga bevis för att antioxidanter skulle ha positiva effekter på hälsan.
DÄR känns det som att de kastar sten i glashus! Hur många vetenskapliga bevis finns det som påvisar att LCHF-metoden är bra på lång sikt...?!
(Är det någon som kan hänvisa till någon, vore jag väldigt intresserad av att läsa). :-)
Nu är jag ingen kostexpert och jag håller med om att det ska vara t.ex. standardmjölk, riktigt smör, grädde, turkisk yoghurt osv osv. Dvs inga lättprodukter och socker. MEN hur nyttigt är det på lång sikt att bara äta kött och feta produkter?
LCHF-massan känns som en enkelspårig armé ibland... gah! jag tror precis som du på riktig mat. riktig mjölk och riktiga blåbär. :)
SvaraRadera