onsdag 7 september 2011

Mer närodlat!


Närodlat är det "nya ekologiska" skriver DN idag. Fler och fler köper närodlat och lokala gårdar har ökat med 25 % på fyra år. Mycket trevlig läsning tycker jag!


Helst av allt skulle jag vilja odla en massa grönsaker och annat här hemma, men tyvärr har vi lite andra husprojekt som kommer före. Men snart så...!
Skulle man hårddra det hade jag gärna haft lite hönor, getter, hästar och grisar också, men där tror jag (tyvärr) att både tid och sambo sätter stopp. Men vem vet. En dag kanske...  :-)

Jag blir verkligen mörkrädd när jag hör att man prövar att "odla" fram kött i labratorier...?! Vem vill äta det? Och vet man vilka biverkningar det (eventuellt) kan ge?


5 kommentarer:

  1. Fast vi här på Västkusten har ju "Gröna gårdar". Det är närodlat OCH ekologiskt! :)

    SvaraRadera
  2. Finns det det? Intressant!
    Men helst odlar jag hemma hos mig själv ändå. :-)

    SvaraRadera
  3. Heja heja dig!!
    Närodlat är toppen, men ännu bättre om man kan fixa det själv :)

    Jag går i ungefär samma lika tankar eftersom jag själv förespråkar att göra det mesta själv och från scrap.
    Mat,bak....höns har vi ju. Lilla gubben jagar & kommer hem med kött.
    Potatis och morötter har vi i landet.....men en KO hade ju varit najs :)

    Jag önskar dig lycka till med dina trägårdsplaner & väntar spänt på uppföljning ;)

    SvaraRadera
  4. Janeth:
    Åh, det låter härligt med hönor! Jag har faktiskt försökt övertala sambon om just det (som ett första steg) men utan resultat.
    Jag får väl börja med morötter, potatis och sånt istället... :-)

    SvaraRadera
  5. Höns är ju toppen braigt, men man får byta ut dom rätt så ofta. Typ vartannat år, då behövs det uppgraderas om man vill ha många ägg.
    För tillfället har vi 10 värp höns som försörjer oss och svärmor med ägg.
    Så ja, jag kan rekomendera folk att köpa höns, men dom är fula, osociala och luktar allt annat än mumma =P

    SvaraRadera