söndag 5 augusti 2012

Som löpare är det viktigt...

...med en stark core-muskulatur.
Jag märker, oftast på de längre passen, att när jag blir trött tappar jag all styrka i bålen och blir mer eller mindre "sittande" i min löparstil. Helt, helt fel alltså.

Dessutom är jag dålig på att få tummen ur att köra dessa "små" övningar som krävs för att stärka upp det. Det tar ju ingen tid, men ger snabbt resultat, därför hängde jag på Karro:s Augusti-utmaning för att peppa mig själv lite.

1 min planka

1 min rygglyft
1 min planka
1 min rygglyft

Totalt 4 minuter varannan dag (eller varje om man vill det). Vem kan ärligt säga att de inte hinner med 4 minuters träning? Så häng med ni också! :-)

Jag körde mitt första pass igår. Plankan är, i all ära, jobbig. Men 2 min rygglyft var värre! Tror verkligen att nedre delen av min rygg behöver stärkas upp mest..!

6 kommentarer:

 1. Kanonidé! Plankan har jag redan in i rutinerna nästan dagligen, rygglyften ska jag försöka få in nu med.

  SvaraRadera
 2. Små saker som gör stor skillnad!

  SvaraRadera
 3. JAg är så glad att jag tog tag i den biten, känner mig mkt starkare nu och orkar hålla upp kroppen på ett bättre sätt. De var till och med så att maken sa till mig " fasen vad bra hållning du ha nu" haha

  SvaraRadera
 4. Jag kör alltid på magträningen massor när jag tränar. Flera gånger per vecka. Man får bättre hållning överlag med den träningen.

  SvaraRadera
 5. Visst glömmer man ofta bort ryggen. Magen känns liksom mer naturlig att träna. Jag brukar göra rygglyft på pilatesbollen ibland med hantel framför för extra tyngd. Ibland har jag fötterna på ett trappsteg så blir det lite extra balansträning med. Det är jobbigt men bra!
  =)

  SvaraRadera