måndag 13 augusti 2012

Veckan (och semestern) avslutades...

...med ett Body Balance-pass.
60 minuter av töjning, styrka,
 balans och fokus. Jag har sagt det förut, men säger det igen: Jag behöver verkligen (!) köra rörelseträning!

Vissa övningar gick förvisso förvånansvärt (!) bra. Medan andra gick riktigt dåligt. Jag kunde inte låta bli att skratta åt mig själv när instruktören t.ex. sa:
"- Och så känner ni hur magen närmar sig låren" (när man skulle fälla överkroppen över sina raka ben). Jag hade nog minst en halvmeter emellan...?!

Bild lånad från  http://www.prolificliving.com

Likaså när vi hade stått i en krigarposition och sen skulle rotera överkroppen/bröstet upp mot taket, fälla ner armen bakom ryggen och ta tag i den främre handen under låren... (Hm... Undra om jag fick förklaringen rätt där?) Hur som helst. Fler än jag fnissade i lokalen. Tur att man inte är ensam om att vara stel som ett kylskåp.. ;-)

Måste försöka ta mig i kragen och köra mer hemmayoga! Att sen gå på ett Balance-pass i veckan hade inte heller skadat. Men det gäller att få det att "passa in" i vardagslivet med tre små barn, sambo och övrig träning.. 

14 kommentarer:

 1. Rotationer är lösningen till det mesta... . ;)

  Ett annat sätt att tänka är att för varje löppass du kör ska du göra rörelseträning av någon form och då räknas 30 min hemma-yoga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo du har så rätt..! Men det är (konstigt nog) svårare att ta sig tiden till yoga hemma.. :-P

   Du får bli min yoga-coach! ;-)

   Radera
 2. Gäller att hitta tiden till de där lite "tråkigare" passen men som är så viktiga dvs yoga och liknande. Jag har väldigt svårt att motivera mig till det....:)trots att jag har en yoga-guru här hemma:) Jag vill ha mer fart och fläkt, svett och tuffa tag! Men du har ändå inspirerat mig till att köra lite rörlighet ikväll, tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här. Kommer jag iväg till gymmet och kör i grupp går det bättre. Men det är nästan hopplöst att köra yoga hemma. Tyvärr. :-(

   Radera
 3. Ja borde också! Är bara så glad för att få till vanlig träning att allt var stretch och rörlighet glöms bort och snart får jag väl sota för det.

  Vill förresten tacka för dina kommentarer på min blogg. Jag är fortfarande på resande fot och därför blir det bara bloggar via mobilen = svårt att kommentera. Men jag läser.

  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-)
   Kul att du läser ändå.
   Har du fortfarande semester?

   Radera
 4. Jag vet ju hur välbehövligt det är att köra yoga/pilates/balance och ändå gör jag det inte, är ju både yoga och pilates instruktör så hur svårt kan det vara att köra ett pass hemma i veckan??! Tydligen jätte svårt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är man instruktör är det nästan ännu mera "fy".. ;-)))

   Radera
 5. hahaha, vad jag känner igen den där stelheten! Jag är ungefär lika rörlig som en lyktstolpe...
  Och ändå ids jag aldrig stretcha. Bra att du tar tag i saker och ting!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe! Du får köra lite vare gång du (..?) du läser om mina rörelsepass och får lite prestationsångest? ;-)

   Radera
 6. Mitt mål är också ett Balance-pass i veckan, men det är så svåååårt att ta sig till gymmet. Och jag har inte ens barn att skylla på :P

  SvaraRadera
 7. Var riktigt längesedan jag körde bodybalance! Måste också skärpa mig, vill gå en gång i veckan men det kommer alltid andra roligare(?) grejer ivägen? Hmm.. Hahah :P

  SvaraRadera
 8. Så fort ett pass inte gör så att svetten lackar, så känns det inte som träning. Iaf inte på riktigt! Även om även det lämnar en skön känsla efteråt, så hamnar det ganska långt ner på prioriteringslistan! ;0)

  SvaraRadera