tisdag 12 juli 2011

Gårdagens "test-pass"

När jag kom hem med de nya skorna igår var jag ju "tvungen" att provspringa lite. Det blev en kortare runda på 3,2 km och jag kände (tyvärr) fortfarande av vänster benhinna. Men varför bara den ena helt plötsligt...? Men det är ju förvisso bättre än båda! :-P

Skorna kändes riktigt bra. Det kan ju vara så att de gamla skorna var riktigt dåliga (Ha ha!) men hur som helst är jag nöjd!

 • Första 700 meterna är brant terräng och där klockade jag tempot till 7,52 min/km. Helt ok med tanke på den helvetesbacken som finns där!
 • 0.7 - 1,8 km gick på underbara 5,35-tempo. (Herregud, vilken dröm när ett helt träningspass kan hållas i ett sådant tempo!) Det kändes verkligen helt fantastiskt under fötterna och t.o.m. mina lungor hängde med, vilket inte hör till vanligheterna!
 • 1,8 - 3,1 km avslutades med ett mer "normalt" (för min del) 6,50-tempo. Men jag är grymt nöjd med mittdelen! :-)

5 kommentarer:

 1. Sv: Uach, tråkigt det där med benhinnorna men bra du är positiv i alla fall! Haha, tack så mycket! =)

  SvaraRadera
 2. undrar varför det ofta är så att alla spår man springer i näsan alltid börjar med en backe. det är typ alltings jävlighet... ;) skönt med nya skor, hoppas de känns snabba. jag drömmer också om att springa rätt många km i 5,35 eller 5,30... det vore fint det.

  SvaraRadera
 3. Zahra:
  Ja, man måste försöka tänka positivt. :-D

  Träningsglädje:
  Ja, du har nog rätt där (när jag tänker efter). Många rundor med backar i början. Konstigt..?! :-P

  SvaraRadera
 4. Se till att strecha ordenligt, välknytna skor. Du kan även efter passen tryck på de ömma ställena (som massage, gör j....t ont men hjälper). Gå till naprapat och kolla höfterna. KOlla även fötterna då tex som jag blivit mer plattfot efter två graviditeter.

  SvaraRadera
 5. Mimsan:
  Jag har nyligen börjat knyta skorna med sista hålet (som jag aldrig gjort förut). :-)
  Fötterna ska var ok, de kollade hålfoten när jag var på löplabbet och det var normalt (inte platt).

  Möjligen höften som skulle kunna krångla, men ska avvakta och se om det släpper. men tack för tipsen! :-)

  SvaraRadera