lördag 28 april 2012

Vem jag är - i träningsvärlden.

För ett tag sen snurrade det runt ett liten utmaning i bloggarna. Bättre sent än aldrig? :-)

1. Inne eller Ute – Beror lite på dagsform och humör. Är det sen ösregn och storm så känns det lockande med inneträning. Men lite duggregn eller snö hindrar mig oftast inte. I 9 fall av 10 så tränar jag hellre ute, helt klart!

2. Rosa eller Lila – Eh... Inget utav det egentligen. Jag är inte en rosa-lila person över huvud taget. Konstigt nog (!) har jag en hel del rosa träningskläder. Var kom de ifrån? Haha! Så jag får väl säga rosa ändå... :-)

3. Hantlar eller Kettlebells – Både och måste jag nog säga. Ska jag komma åt större muskelgrupper kör jag gärna kettlebell. Är det däremot mindre muskler kör jag mer på hantlar. (Även om jag vet att det även går att använda kettlebells till det mesta).

4. Maskin eller Kroppsvikt - Hemmaträningen körs bara med kroppsvikt (än så länge). Funkar jättebra. Men är jag på gymmet blir det en del maskiner /eller vikter.

5. Trekvarts eller Ankellångt - Jag gillar faktiskt ankellångt. Får väl se hur jag trivs med mina nya trekvartslånga tights som jag vann hos Karro. Har inte testat dem än... :-)6. Dämpat eller Avskalat – Relativt ny inom löpningen så dämpat känns tryggt. Kanske testar på mer avskalat längre fram.. (?)

7. Luftigt eller tight – På vad? Kläder? Gärna åt det tightare hållet i så fall.

8. Svart eller Färg – Jag gillar färg. Har chockrosa och spygrönt i min träningsgarderob. Men "safe:ar" rätt mycket med svart också... :-)

9. Kondition eller Styrka – När jag började träna var jag ett styrketräningsfreak. Jag kan fortfarande uppskatta ett tungt styrke-pass, men oftast blir det kondition/löpning. Jag borde egentligen köra lite mer styrka än vad jag gör i dagsläget!

10. Hörlurar eller Fågelkvitter – På vår och sommar, helt klart fågelkvitter/utan lurar! Däremot på höst/vinter är musik trevligt att ha i öronen. 

11. Frukost innan eller Frukost efter – Spelar egentligen ingen som helst roll. Jag har testat båda varianterna (de få gångerna jag har morgontränat). Oavsett vilket är min kropp lika jävla seg. Morgonträning är inte min grej. Det funkar, men jag kan definitivt inte ha några som helst krav på varken längd eller tempo!

12. Ensamträning eller Gruppträning – I och med löpningen blir det mycket ensamträning. Skönt på ett sätt, men ibland önskar jag att man sprang med någon som kunde peppa det där lilla extra. Samtidigt är jag nog lite rädd för att jag skulle dra ner tempot för någon annan... Feeeeg! ;-)

13. Intervaller eller Långpass – Båda har sin tjusning! Men måste jag välja får jag nog säga intervaller. Kort - effektivt - tokjobbigt. Som jag gillar´t!  ;-)

14. Dans eller Yoga – Testade ju Zumba för första gången för ett par veckor sen. Riktigt roligt, men jag har ingen som helst takt eller känsla. Haha! Och jag är lite svag för den härliga känslan efter yogan, så det får nog bli yoga.

15. 
Snygg eller Stark – Stark! Jag är ju snygg sen innan... Haha! ;-)

8 kommentarer:

 1. Vilken jättefin bild på dig! Kul läsning.

  SvaraRadera
 2. Intressant läsning =)
  Jag tog underställströja och en kortärmad löpartröja över. De blev kanon tycker jag. Har ingen långärmad löpartröja, få införskaffa de till hösten =)

  SvaraRadera
 3. Skoj att få veta lite mer!

  SvaraRadera
 4. Kul lista, tack för att du delar med dig!

  SvaraRadera
 5. Vad roligt! Gillar verkligen sådana här inlägg. Vår barnvakt var nyss förbi och sa hej... hon är 15 år och var väldigt besviken på min blogg för att den var så opersonlig. Jag håller inte helt med men jag kanske måste skriva lite mer sådant här för det är ju skitkul att läsa denna typ av inlägg inser jag!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Kul läsning!! :D Håller med i det mesta faktiskt ;D

  SvaraRadera
 7. Roligt inlägg! Fick en lite tydligare bild av dig:-) Kanske snor idén också… Kram

  SvaraRadera