söndag 27 maj 2012

Kompressionsstrumpor.

Någon som har något bra tips?
Jag har googlat och hittat ett par olika märken som verkar få bra betyg. Vilket märke har ni och är ni nöjda? Vilken skillnad har ni märkt av med vs. utan kompressionstrumporna?

20 kommentarer:

 1. Har strumpor från Seger och älskar dom! Vet inte riktigt killnaden me än att det blir mycket skönare i både fötter och vader när jag använder dom ^^

  SvaraRadera
 2. CEP är mina favoriter. Trycker lite hårdare över vaden än de andra jag testat.

  SvaraRadera
 3. Har aldrig testat men gissar att jag borde, kollar vad du får för tips.

  SvaraRadera
 4. Jag kör med CEP och är jättenöjd även om dom är dyra. Har bara x-socks att jämföra med och då är CEP klart bättre. Ger mer kompression och kvaliteten är också bättre.
  Kanske är det mest psykiskt skillnad men jag tycker mina vader är mindre slita efter långa lopp när jag kör med kompression. Lopp kortare än 10km tror jag dock inte man behöver kompression och jag använder dom oftast inte där heller.

  SvaraRadera
 5. Åh vad är det? Kan man springa längre och fortare med dem?

  Förlåt att jag inte kommenterat på ett tag. Orkade inte med allt datoranvändande i ngr dagar.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Jag använder bara kompression efter träning.. Tycker att jag återhämtar mig snabbare;)
  För min del duger det bra med Apotekets svarta..

  SvaraRadera
 7. Jag gillar CEP och Nike, mindre förtjust i X-socks, de är inte nog tighta för mina (smala) vader.

  SvaraRadera
 8. Cep gillar jag klart bäst av de jag har (övriga jag har är Nike och Bola, där Nike är sämst vad gäller både kompression och höjd på strumporna)!

  SvaraRadera
 9. Har inga kompressionsstrumpor, men väl ett par "compression-calfs" (vad nu det heter på svenska.) Såna där prylar som klämmer åt runt vaden, från Salomon. Vaderna ser ut som kassler efteråt :-), men jag har inte känt ngn skillnad i övrigt. Har dem för att undvika att få en massa sår på benen när jag kutar i risig terräng.

  SvaraRadera
 10. Jag har aldrig testat sportkompressionsstrumpor men när jag går långt med vanliga så är jag inte lika trött i fötterna och benen =)
  Kramar

  SvaraRadera
 11. Jag har kompressionsstrumpor från Gococo och löplabbet. Båda är bra, men de från Gococo sitter åt betydligt mer, vilket gör att de känns mer effektiva. Gococo köper man efter vadomfång inte fotstorlek så mät vaderna. I höstas fick jag känningar i ena hälsenan och använder dem nästan jämt. Jag vet ju inte hur det hade gått utan, men hälsenan ger mig inga problem nu.

  SvaraRadera
 12. Jag har Nikes strumpor och de är perfekta om man vill ha lite kompressions-effekt! Helt ok snygga också tycker jag!

  SvaraRadera
 13. Har inga, men läser alla tips du får. :)

  Förresten, fungerar stödstrumpor från Apoteket+ Jaghar ett par gamla från när jag var gravid... ;D

  SvaraRadera
 14. Om du ska ha några så se till att de är för dina fötter o ben. Jag har Gococo´s.Jättebra när man flyger och jobbar men vid löpning...? Ingen effekt på mig. :-)

  SvaraRadera
 15. Jag har ett par Gococo som jag gillar! De är både snygga och sköna. Vet inte om det är psykiskt med har haft mindre ont i vaden när jag använt dem :-) jag lottade just idag ut ett par på min blogg ;-)

  SvaraRadera
 16. Jag springer inte, men sambon gör. Efter att han fått känningar i slemhinnorna så köpte vi ett par från gococo. Han var extremt nöjd å vi har köpt ytterligare ett par. Han springer inte utan nu. Men han har heller inte provat några andra...

  SvaraRadera
 17. Jag har också Gococo´s och jag är supernöjd. ( nu löper jag ju inte...)

  SvaraRadera
 18. Jag har GoCoCo:s strumpor och de gillar jag! Men egentligen gillar jag lika bra att springa UTAN strumpor. Ibland känner jag mig instängd så!

  SvaraRadera
 19. CEP köpte jag och de gillar jag verkligen. Först kändes det lite trångt, men nu prövade jag utan för ett tag sen och tyckte det var jättejobbigt. ;-)

  Jag springer ju varken långt eller fort, men det känns väldigt bra med kompression ändå

  SvaraRadera
 20. Blir lätt sliten och trött i mina vader därför kör jag med kompression. Har ett par compression calfs från 2XU men första känslan är att strumporna från Bola, som jag också använder, funkar bättre.

  SvaraRadera