torsdag 19 maj 2011

Socker, fett, socker, fett... (?)

Många säger att de inte förstår varför de inte går ner i vikt när de lagt till flertalet träningstillfällen i veckan och äter nyttigt.
Jag är inte en av dem. Jag vet att jag har lång väg kvar vad gäller kosten! Ibland kan jag tycka att; jag äter väl inte sååå dåligt, men när jag tänker efter så... Hm... Det är ju definitivt inte optimalt!

 • Stora portioner pasta (även om jag har börjat försöka dra ner på det.)
 • Jag är en "sucker" för apelsinjuice.
 • Jag fördrar vaniljyoghurt framför naturell. (Även om jag faktiskt låter bli det riktigt söta frukt/jordgubbsyoghurtarna som jag gillade när jag var yngre! Ett litet framsteg.)
 • Jag kan inte låta bli att ha mina godis-dagar på helgerna (även om jag vet att jag borde...)

Listan kan nog göras ännu längre för den med ett tränat öga! Jag är dock nöjd att jag åtminstone har blivit BÄTTRE på att tänka till vad det är jag egentligen äter. Jag äter gärna grovt bröd, bra pålägg, keso, nötter, frön och kärnor osv. Bättre ska det (förhoppningsvis) bli.

En sak som jag däremot inte förstår är; om man nu ska äta mer fett (enligt LCHF- och andra metoder) varför ska man dricka lätt- eller (ännu värre!) minimjölk istället för röd mjölk...??


Hur bra är ni på att tänka på vad ni äter?


.

4 kommentarer:

 1. Inte illa att bli bättre och bättre hela tiden! :D

  Ja.. jag har också funderat på det där med att man ska dricka minimjölk, pilla bort ägguldan i äggen och hålla på när man i alla fall ska lägga till lite extra fett på andra ställen? Mycket underligt... min PT förespråkar dock detta (som så många andra) och menar att man ska äta rätt sorts fetter i stället. Men jag är fortfarande inte övertygad, vad är det som är så farligt med ynka 4% fett i ett litet glasmjölk...? :o

  SvaraRadera
 2. Det kan jag väl köpa om det gäller animaliska vs vegetabiliska fetter.
  Men vad är det för skillnad på fet mjölk och t.ex. fetare grädde och "riktigt" smör som LCHF förespråkar? Allt är ju inom mejeri-produkter?

  Återkom gärna om du får något bra svar av din PT! ;-)

  SvaraRadera
 3. Jag har blivit en ordentlig planerare när det gäller maten, jag äter vad jag vill äta men väljer när jag ska äta det. Är emot förbud men om det är något jag är sugen på som jag vet att jag inte borde äta så försöker jag hitta snarlika alternativ.. tänkte på det med yoghurten du skrev om.. jag tar naturell yoghurt, frusna (tinade) bär och ev lite honung om jag tycker det är för surt.. det är mums =) Man kan ju alltid förändra saker i sitt beteende och jag tror ingen är perfekt.. vad vore det för liv? ;) hihi

  Kramar och tack för att du finns <3

  SvaraRadera
 4. Viktkamp:
  Jo, du har en poäng där. Jag tycker ju också förbud är helt fel väg att gå. Men ibland tänker jag att man borde ju se resultat ÄNNU snabbare om man äter nyttigt hela tiden.
  Samtidigt VET jag att jag inte skulle kunna äta nyttigt varje dag. Jag hade nog blivit knäpp! :-D

  SvaraRadera