måndag 16 juli 2012

Fan, fan, fan...

Idag gav jag mig ut på en 8 km lång runda.
Distans. Inget hårt... Men ganska kuperat. Efter ca halva sträckan tyckte jag att det "knäppte till" på framsidan av benet. Ingen smärta, mer en underlig känsla... När jag kom hem upptäckte jag en liten svullnad och nästan som ett blåmärke på skenbenet.

När jag googlade så är det ungefär där främre stressfraktur brukar sitta. Jag är öm när jag trycker på området, men kan inte avgöra om det är i muskeln eller i själva skelettet/benet jag har ont. Däremot kan jag hoppa på ett ben utan att det gör ont alls.
Det borde man väl inte kunna göra om det är en fraktur??

Jag har haft små känningar i benhinnorna men inte mycket.
Snälla, snälla, säg att det inte är en stressfraktur... Kan man få mindre muskelbristningar på framsida skenben...?? :-(((


15 kommentarer:

 1. Det där är nog ingen stressfraktur. Att hoppa på ett ben gör ont då! Svullander sitter i mjukdelarna. I det området du (typ) beskriver fäster en del senor från muskler. Kan det vara en liten bristning i någon av dem? Vilka rörelser gör ont?

  Hoppas det går över. Isa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så tänkte jag också (att det borde göra mer ont då..)
   Jag blir lite lugnare när du beskriver att det är ett muskelfäste. Läkarstuderande och allt. :-)
   Jag håller tummarna.

   Tack

   Radera
  2. Glömde ju... Ingenting gör ont i princip. Jag kan gå, (tydligen) springa och hoppa på benet utan att det känns. Däremot gör det, som sagt, ont när jag trycker med fingrarna på området.

   Radera
 2. Jag kan inget om sådant här men hoppas på det bästa och att det inte är något farligt.

  SvaraRadera
 3. Kan inte så mkt ommstressfrakturer, men håller tummarna för att det inte är det!

  SvaraRadera
 4. Jag hade ju en stress fraktur i foten, hoppade jag med/på den gjorde det förbannat ont under tiden och efter. Så det låter ju som om det är något annat. Hoppas att det inte är någon fara i alla fall.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag kan inte heller nått om det här tyvärr, men det verkar ju inte som det är så farligt då - håller tummarna för att det inte ska hindra dig i din löpning!
  Bra jobbat idag!

  (Har förresten problem att kommentera din blogg från min iPhone och det är där ifrån jag läser de flesta bloggar. Så även om jag inte kommenterar så ofta så ska du veta att jag alltid läser det du skriver! :-)

  SvaraRadera
 6. :-( hoppas du snart är pigg o smärtfri!
  kram

  SvaraRadera
 7. Aj! :( Jag har googlat sönder internet efter benhinneinflammation och annat liknande och vad jag har läst så tror jag inte det är en stressfraktur.

  Jag har ju själv haft problem med överansträngda benhinnor i flera år och får numer alltid ömmande benhinnor efter att jag sprungit (så länge det inte gör ont under själva löpningen är det dock OK enligt min naprapat). Det beror sannolikt på nån obalans i min kropp som gör att underbenen får ta mycket stryk när jag springer. Jag tror det har med svaga höfter och bål att göra. Tyvärr är det inget vården ger en information om. De rekommenderar nästan bara vila vilket är synd för om det är en överbelastning går det ju inte att vila bort det :(

  SvaraRadera
 8. Hoppas du har vaknat upp idag utan smärtor!! :D

  SvaraRadera
 9. Neeeej vad tråkigt!!! Hoppas det går över!!

  SvaraRadera
 10. Nej, vad tråkigt! Hoppas det inte är allvarligt!

  SvaraRadera
 11. Vad tråkigt! Jag var oxå ute och sprang igår och fick väldans ont i min benhinna efteråt (jag har det till och från). Krya på dig!

  SvaraRadera
 12. Haha, du är ju för rolig. Räkorna ligger i botten :P Så galet gott, älskar räkor.

  Nej vad tråkigt att höra, hoppas de går över fort. Jag kan tyvärr inget om sånt, men hoppas du får hjälp. Ring läkare annars. Kramar

  SvaraRadera
 13. Aj aj aj då! Hoppas det bli bättre. Snart! Inte roligt!

  SvaraRadera