fredag 20 juli 2012

Det satt långt inne!

Men till slut så... 
Tänkte kört
 styrka idag, men det blev inte så. (När blir det som jag tänkt i träningssammanhang..? Haha!) Istället "hoppade jag på" Indoor Walking-passet som skulle börja en stund senare.

Konditionsmässigt och rörelsemässigt ganska likt löpning, men utan stötarna mot underlaget. Det bästa sättet att testa benet, utan att faktiskt springa. Och jodå, det gick hur bra som helst. Kände INGENTING som indikerade något fel! *yeay*


Det blev mer eller mindre ett tröskelpass. Pulsen låg mestadels mellan 83-87 % av max. Sista tempo-spurten var den dock uppe i 195 slag/min (ca 93% av max). *pust!* 
Men passet innehöll även korta stunder med styrka/"backe". Dvs tuuungt motstånd och sittande ställning. Brände galet mycket (!) i låren - Älska, hata, hata, älska? Svårt att bestämma sig där. ;-)

19 kommentarer:

 1. Smärta är en högre form av njutning säger min tränare

  SvaraRadera
 2. Härligt att du fick köra hårt i varje fall! :)

  SvaraRadera
 3. Skönt att det kändes bra med benet!

  SvaraRadera
 4. Vad skönt att det inte verkar vara någon fara med benet!

  SvaraRadera
 5. Skulle vilja testa ett sådant pass. Måste kolla om det finns här i stan.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker jag absolut att du ska göra! Jag var väldigt skeptisk första gångerna, men nu när man vet hur man "ska göra" för att pressa sig är det betydligt jobbigare. Och ett bra alternativ för lederna om man har problem med det. :-)

   Kram

   Radera
 6. Hadde jag haft kort på ett "riktigt" gym hade Indoor walking nog varit en av de grejer jag testat. Fast egentligen är det ju styrkan jag behöver... det är svårt det där när alla träningsnerver i kroppen ber om löpning...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det?! När jag började träna var jag mer en gymtyp. Nu är styrkan mer ett "onödigt" ont. (Fast det brukar vara rätt ok när man väl kommer dit). :-)

   Radera
 7. Vad skönt att de kändes så bra. Nu håller vi tummarna för att de inte kommer kännas något nästa gång heller. Trebvlig helg!kram

  SvaraRadera
 8. Låter som ett skönt pass!

  SvaraRadera
 9. Har lite samma åsikt om indoor .. hata/älska !? Inget jättekul under tiden, nästan lite "skittråkigt" kan jag tycka men underbart efteråt. Jag har iof lite samma känsla för spinning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, exakt! Klart att det är betydligt skönare (framför allt mentalt) att powerwalk/jogga/springa ute. Men det är ju ett bra alternativ. :-)

   Radera
 10. Oj vad kul att ett sådant pass kan vara så hårt! Tänkte (fördomsfullt) att det inte kunde bli så jobbigt men roligt att de lyckas få det tufft!

  SvaraRadera
 11. Härligt att det gick bra och kändes skönt!! Låter som ett bra pass.

  SvaraRadera
 12. Tidigare har jag tänkt att indoor walking låter mesigt. Omvärderar efter din beskrivning. Tröskelpass. Me like!

  SvaraRadera
 13. Det låter ju helt grymt härligt!!!

  SvaraRadera
 14. Vad är indoor-walking?
  alltså jag har ju en tanke, när jag läser ordet.. men hur funkar det? redskap?

  SvaraRadera
 15. Skönt med ett älska-hata pass, ialla fall efteråt. ; )

  SvaraRadera