tisdag 3 juli 2012

Mina terrängplaner.


Bureborn frågade:
"Börjar misstänka att det bor en liten orienterare i dig, de vägrar alltid stig och springer bara obanat. Har du med karta och kompass för att hitta rätt, eller kör du på känsla?"

Orienterare? Tja, vem vet... Kanske? :-)
Jag har ju som sagt, ganska nyligen börjat springa (lite drygt ett år sedan). Jag har ännu mer nyligen fastnat för terränglöpning. Elljusspår funkar, men gärna små skogsstigar eller inga stigar alls. Härliga känsla av frihet! (Även om det är tokjobbigt!)

Men däremot kör jag (hittills) bara på känsla. Jag har inte gett mig av så långt ut i skogen, men när/om jag vågar springa längre, mitt ut i ingenstans, kanske en karta och kompass vore ett bra alternativ.

Karro (Livskraft) undrade:
"Är loppet du ska springa i sådan terräng?"
Om jag har förstått det hela rätt, så ja. I alla fall delvis.
Grus-/gräsväg de första ca 6 km, sen är det småstigar, backar och mer eller mindre lerigt fram till ca 15 km. Knappa milen alltså.

Sen lättare löpning sista 3 km mot mål. Som avslutas med en ca 500 meter lång uppförsbacke. (*pust och stön bara på tanken*)

16 kommentarer:

 1. Jag blir trött av att bara läsa detta. Vilken känsla när du väl är i mål, underbart :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kommer kännas bra, gissar jag! :-)

   Radera
 2. Vilket intressant lopp. När är det dags att springa?

  SvaraRadera
 3. SKulle också vilja springa lite mer i terräng, låter kul och jobbigt! Tyvärr bor jag mitt i stan så finns inte överdrivet med terräng här haha.. :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då blir det lite svårare så klart. Men någon gång emellenåt tycker jag du ska försöka hitta något mer kuperat område. Såå kul (och bra träning)! :-)

   Radera
 4. Jag har faktiskt funderat lite på orientering. Jag är fakiskt en grym kartläsare och jag äskar ju skogen och terräng så det kanske inte är en dum idé :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan man hyra in dig som personlig kartläsare då? För det är nog inte MIN starka sida... Haha! ;-)

   Radera
 5. Jag ska också börja satsa lite mer på terräng. Försöker springa ett pass i veckan i skogen åtminstone, kunde ju vara fler :-) Låter tufft och kul!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som en bra idé! Visst är det roligt. :-)

   Radera
 6. Jag har oxo tankt tanken pa orientering:)! Det ar ju betydligt skosammare for kroppen att kora i skogen an pa asfalt, och det ar betydligt roligare... Det blir sakert askul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skonsammare mot leder, men jag har varit nära och vurpa ett par gånger, så helt riskfritt är det inte ändå. :-D

   Radera
 7. Det verkar som du kör helt rätt upplägg!

  SvaraRadera
 8. Tränglöpning är ju skoj, vill du ha med vägvisare på träningspass till Risveden så ställer jag upp. Hittar runt men är långsam så det förslår. Tävlingen är ju skoj och en roligupplevese.

  SvaraRadera
 9. Orientering är kul! Och man behöver ju inte ha pannband, bara för att orienterare har det. Eller ha med sig ruggsäck med inbyggd stol... :-)

  SvaraRadera