torsdag 22 december 2011

Nyårslöfte: Börja träna (igen)? Bestäm er!

Snart börjar det...galenskapen.
Den galenskap som infinner sig på alla Sveriges (och världens?) gym efter nyår. Alla nyårslöften; att "nu, den här gången ska jag minsann börja träna så man går ner i vikt".(Ja, för tragiskt nog (!) är det just det som gäller för de allra flesta, efter julens frosseri. Gå ner i vikt...)

Under Januari och Februari går det knappt att röra sig inne på gymmet..! Överallt är det människor som "kör hårt". Som tycker det är jobbigt, som kämpar (och all heder åt dem för det) men som 1-2 månader senare har gett upp för att "det var för tråkigt, eller för jobbigt, eller de har inte tid, eller"... 

Ursäktena är många, men otroligt sällan vettiga.

Hur som helst. Jag hoppas att ni som bestämmer er för att börja träna. På riktigt! Bestäm er! Försök inte. Bestäm er! Att här startar ert nya, hälsosamma liv. För er skull. Inte för någon annans skull. Och inte för att han ni behöver gå ner 5 kg (det kanske kommer på köpet). Utan för att ni kommer bli hälsosamma, bli piggare, må bättre, leva längre. Bestäm er! Det börjar nu!
PS. Sen ska jag väl erkänna att det är rätt skönt när Mars kommer och gymmet återfår sitt "lugn"...  ;-)

5 kommentarer:

 1. Precis - samma sak varje år. Tidningarna kan köra en "copy paste" på tidigare års januarinummer. Kom i form, gå ner alla kilon efter julfrossan etc etc. Önskar att fler kunde förstå att man borde röra på sig för att hålla sig stark och frisk och hälsosam - och att andra positiva effekter kommer som en följd. Träna sig frisk istället för att slöa sig sjuk (det finns ett bra citat som jag förstås inte kommer ihåg nu ...)
  Dags för ett nytt hälsosamt år med många härliga upplevelser!!

  SvaraRadera
 2. Jag trodde att jag skickat en kommentar, men here we go again;
  Det måste vara lätt att vara dagstidning i januari, man kör bara en copy paste på förra årets rubriker. "Kom i form, gå ner i vikt, börja ditt nya liv". Man hade önskat att folk tog lite bättre hand om sig under hela året, så att man tränar för att må bra lite hela tiden.
  Jag har bestämt att 2012 ska bli ett friskt och roligt år, med massor av glädje - och träning!

  Trevlig blogg du har!

  SvaraRadera
 3. Haha, jag bävar för kommande månad och den stundande trängseln!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Därför håller jag till på vägarna istället :-)

  SvaraRadera