fredag 24 februari 2012

Avocado - Jag vill tycka om det, men...

För ett antal år sen kunde jag äta avocado. Inte bara kunde, jag älskade det! Men sen blev det av någon anledning ett "break" i ätandet och nu när jag försöker går det verkligen inte! Jag brukar inte vara kräsen, men konsistensen är helskum.... :-P(Det ska väl tilläggas att jag äter banan, fiskbullar, sniglar och andra skumma konsistenser).
Det 
SER ju så gott ut, men det här är nog 3:e gången på ett par månader som jag försöker äta det och jag får bara kvälvningar, så det är väl dags att inse att jag borde "ge upp".


"Hej! Jag heter Malin och jag tycker inte om avocado..."

11 kommentarer:

 1. Det som är såååå gott!!! :-)

  SvaraRadera
 2. Vägrar fiskbullar och sniglar men älskar avokado!

  SvaraRadera
 3. Mmm avokado som är så gott :)
  Vet inte hur du brukar äta det, men jag kan tipsa om en skitgod variant: I Portugal äter man avokado mer som frukt/efterrätt än grönsak/mat som vi gör. Där mosar man avokadon lätt, klämmer på en massa fräsch citron och strör på socker.
  De stirrade konstigt på mig när jag saltade och pepprade min avokado, och jag stirrade på dem när de sockrade sin. Men jag provade och det var oväntat gott!!

  SvaraRadera
 4. Är inte min mina kategorier, nyheter och mina lopp längst ner på sidan? den satt ute i kanten innan :/

  Jag har alltid avskytt avokado, men när jag ändrade min kost så började gilla de och nu älskar jag de :D

  SvaraRadera
 5. Jag kan inte äta avocado bara rakt opp o ner, håller med om konsistensen. Men i sallader och på mackan är det gott, tycker jag :)

  SvaraRadera
 6. Hej, jag heter Kristina och jag tycker verkligen inte heller om avocado! (Fast jag är å andra sidan rätt så kräsen så avocado är tyvärr långt ifrån det enda på min "nej tack-lista"

  SvaraRadera
 7. Jag är lite tudelad gällande avokadon. Är de perfekt mogna är de goda, men annars oätliga. Och det är svårt att hitta de perfekta.

  SvaraRadera
 8. Mogen avocado är perfekt som ersättning för smör/margarin, bara att bre på mackan/riskakan och sedan lägga ett pålägg ovanpå, ost funkar bäst.

  SvaraRadera
 9. Stackare! För avokado är ju så gott (tycker jag) och nyttigt! Men man kan inte gilla allt.

  SvaraRadera
 10. Jag åt inte heller avocado för två år sen (fick en dålig när jag var lite och han inte gillat det efteråt) men testade på en macka med philadelphia och citronsalt och ÄLSKAR den lilla rackaren nu!

  Om det bara är konsistensen du inte gillar kan du göra en guacamole bara genom att mixa avocado med en klick cream fresh, salt, peppar och lite olivolja!

  SvaraRadera
 11. Testa avokado i smoothie. Smoothien blir krämig men smakar inte avkoado! :)

  SvaraRadera