tisdag 21 februari 2012

Rak i ryggen som en fura!

Återbesöket hos naprapaten gick jättebra!


När jag kom dit var högerbenet "bara" 3-4 mm kortare (jämfört med förra veckans 1 cm) men när behandlingen (värme-, massage och lite mer knäckande) var klar var jag jämnlång! Yeay! Jag var dock fortfarande väldigt stel i sätesmuskulaturen, särskilt på högersidan, så den skulle jag fortsätta att töja/stretcha.


Nu skulle jag testa på att springa minst 3-4 pass under 2 veckors tid och sen dit igen för en utvärdering för att se så inte smärtorna i höft och behinna/or kommer tillbaka! 


Perfekt tillfälle, för jag såg att det skulle bli kanonhärligt vårväder i slutet på veckan! Underbart löpväder! :-)

12 kommentarer:

 1. Visst är intervaller härliga. Man hatar de, fast man älskar de lika mkt =)LÅter gött att de är på väg att bli bra. Håller tummarna för att dessa två veckor ska visa att de gått över.

  SvaraRadera
 2. Håller tummarna då att det håller i längden med dina lika långa ben!!

  SvaraRadera
 3. Va skönt att det verkar varit så lättlöst! Litea vis är jag. Efter mina tre naprapatbesök har inte mycket hänt, och luspank som jag är har jag fått göra ett litet uppehåll i behandlingarna. Som tur är hindrar det mig inte från att springa. Jag längtar också efter våren!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du samma problem? (Förlåt om jag har missat något du redan skrivit om)?

   Ja, jag hoppas att det är så här lättlöst, men jag vågar inte hoppas RIKTIGT än....

   Radera
  2. Samma problem är det nog inte då, eftersom ditt verkar ha en rätt snabb lösning.
   Tydligen har min ryggrad växt lite snett (nedersta kotan) när jag var ung vilket gör att höften har överkompencerat och vridigt sig lite med resultatet att ena benet blivit 2 cm kortare än det andra.
   Hade jättemycket problem med detta under graviditeten (foglossningarna gjorde väl så hela kroppen blev lite "lösare" och det var då det började göra riktigt ont) och sen har det inte riktigt velat försvinna efter jag fick barn. Det funkar bra med träning och sånt ändå, det är stillasittande som är det största problemet, men jag bävar för en ny eventuell graviditet med sjukskrivningar och smärta!

   Radera
  3. Aha, ok. Det låter ju inget vidare. :-(

   Jag hoppas att mitt problem är "löst" i alla fall. Det såg bra ut nu sist. Nu ska jag bara se om det håller för löpning också.

   Radera
 4. Jag såg också att det ska bli härligt väder, perfekt för löpning. Gött att det verkar gå åt rätt håll, hoppas nu att det funkar att springa också.

  SvaraRadera
 5. Åh skönt! Och jag måste till naprapaten tror jag! behöver också töjas lite...

  SvaraRadera
 6. Va ska det bli vår i slutet av veckan.. Humm det måste vara därför jag har skjutit upp löppassen tills dess! Hoppas det känns bra. Har själv haft problem med höften efter graviditeterna men det verkar som att jag haft tur för känner knappt av det längre..

  SvaraRadera
 7. Skönt att det går åt rätt håll.
  Härligt att du kan börja springa igen. Som du skriver ska det bli fint väder de kommande dagarna!
  Ser fram mot mitt långpass på lördag.

  SvaraRadera
 8. Tönk vilken skillnad det kan bli!! Otroligt :)

  SvaraRadera
 9. Vad härligt att det rättat till sig! Som du säger med våren i antågande blir man ju så löpsugen!!
  = )

  SvaraRadera