måndag 13 februari 2012

Skillnaden mellan killar och tjejer.

Jag tycker det är lite lustigt... Eller ja, "lustigt" är väl fel ord egentligen. Mer tragiskt faktiskt; När man läser om tjejer och alla dieter, extremkoster och i värsta fall nästan ingen kost ALLS, som de sätter i verket för att tappa så mycket i vikt så möjligt.

Samtidigt läser man om killar som styrketränar som konstaterar att de måste äta mer, MER, M.E.R. för att bygga muskler eller orka springa långa distanser.


Varför kan inte tjejer också tänka så?
Att man faktiskt 
måste äta mer (men bra/bättre) när man tränar.23 kommentarer:

 1. Visst är det konstigt! Förmodligen skulle de må bättre, få bättre resultat om de vågade äta bättre och mer ( gäller så klart inte ALLA men många)

  SvaraRadera
 2. Så tänker jag i alla fall! mer, mer, mer så jag orkar!! :)

  SvaraRadera
 3. Håller med!! Läser om alldeles för många som äter en fjärdedels portion och undrar om varför dom inte orkar springa mer än 10 minuter på löpbandet?! Undrar panikslaget om dom ätit för mycket när dom ätit typ....ett halvt salladsblad?! Fattar inte, skulle aldrig ockra gå runt och vara hungrig dygnet runt ^^

  SvaraRadera
 4. Instämmer med fitnesscoachen.....mer mat mer ork=solklart! Bra och mycket mat=resultat! Våga äta mera och njut av livets goda är mitt tips! Misstaget många gör är att äta för lite och därav uteblivna resultat!

  SvaraRadera
 5. Jag tänker inte alls att träning och mat hör ihop.
  Igår åt jag två mackor, en kopp thé, en latte, lite smörgåstårta, läsk och lite ostbågar.
  En kost för en som tränar mycket?

  Imorse körde jag 45 min gym utan nåt i kroppen såklart. Nu är kl. 12.30 och jag har fått i mig en latte och en liten bulle.

  Så vad tror du? Ska jag köra på lunch eller avstå. Har ingen mat med mig och vet inte om jag orkar gå ut för att handla nåt. Kanske måste ändå?

  Obs, det här är inte nåt helt onormalt i min kosthållning

  SvaraRadera
 6. Jag ser faktiskt inget motsatsförhållande mellan planering och rolig träning. Eftersom jag siktar på resultat hela tiden så måste det bli mer planering eller tror jag ..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men även om jag på måndagen planerer in t.ex. spinning på fredag och jag tycker det är roligt; sen kommer fredagen och jag är mer sugen på att springa eller köra styrka rygg. Då vill jag hellre göra det, får då blir det bäst (enligt erfarenhet).

   Radera
 7. Jag tror att en del av orsaken till att de flesta tjejer inte äter tillräckligt när de tränar är att de är rädda att de ska bli "stora", för äter de för mycket går de antingen upp i fett eller så bygger de muskler. Väldigt många anser att det är väldigt okvinnligt att ha mycket muskler, och jag har hört mer än en som sagt att de är rädda för att bli "biffiga". Sen är nog all mediahets osv en stor anledning också...

  Vad gäller att man måste äta jättebra mat (vilket vissa anser) och inte kunna unna sig något tycker jag det är rent skitsnack. Man skall självklart inte leva på kakor, godis, läsk och snabbmat, men det är för att de tär processerat och innehåller för mycket tillsatser och annat jox. Jag äter det jag tycker om, vilket innebär att det ofta slinker ner någon bit choklad om dagen :-)

  Nä, mer mat åt träningsmänniskor! Själv äter jag som en häst när jag tränar hårt (6 mål om dagen, och mellanmålen består inte av en halv frukt direkt), men hur tusan ska man orka träna till långlopp om man inte äter???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tragiskt är det, som sagt. Jag tror många inte förstår hur mycket träning det ligger bakom "bygga muskler".
   Det är knappt så jag vet, men har förstått det efter att ha läst en del fitness-bloggar.

   Tjejerna med strl 36-38 behöver nog inte oroa sig att få strl 42 pga muskler och "mycket" mat. ;-)

   Radera
 8. Ja det har jag frågat mig många gånger. och grejen är att många tom skulle gå ner i vikt (om man nu vill det) om de började äta lite emr och fick igång sin ämnesomsättning.

  SvaraRadera
 9. Ja, det kan man verkligen fråga sig! Kanske dags för tjejer att tänka till och fundera på vissa saker. Men det kroppsliga idealet är viktigt och krafterna som styr starka...

  SvaraRadera
 10. Nu blev jag HUNGRIG!! haha. Som jag sagt förut, träning boostar aptiten och det finns en anledning till det. Om du eldar med bra bränsle så brinner brasan bra, det gäller både tjejer och killar. Har man sen blivit så gammal som jag så inser man att det finns annat som man kan lägga sin energi på, smal är so last season :) Stark is the new black. Eller hur?

  SvaraRadera
 11. Ja håller med men jag tror även att vissa typer av killar har liknande tankar om kost. Det finns ju ett mode för killar att vara jättetunna också.
  Att tjejer skulle vara en större grupp som har problem med kosten tror jag bara handlar om att vi tjejer vågra prata om det mer.. Men det är bara något jag tror.

  Det är ju egentligen inte en så svår ekvation de här med kosten, och även fast den kanske är lite förlegad så handlar det om kalorier in-> kalorier ut. Vi behöver mer när vi tränar mycket för att vi gör av med mer då.

  Det finns många bra bloggare med en sund inställning till både mat och träning (som du tex!) och jag tror att det hjälper många i situationer med problematisk syn på mat att komma över den.

  SvaraRadera
 12. Jag äter heeeeela tiden nu :D
  sv: TACK, verkligen stort tack!

  SvaraRadera
 13. Jag äter mycket mer när jag tränar. Jag skulle inte fungera annars. Visst är det hemskt med dessa tjejer som svimmar på gymmet för att de inte äter. Min man är personlig tränare och har råkat ut för det några ggr. Han skäller på dom och tvingar i dom banan och nötter. Haha!

  SvaraRadera
 14. Media, ideal, mode, dålig självkänsla och något slags knasigt "tjej/kvinno-grupptryck" tror jag kan vara några av bovarna.
  Och tyvärr finns det som sagt var även killar som "trillar dit" och tynar bort... Men tragiskt det är det...

  SvaraRadera
 15. Jag håller med. Jag anser att de som äter för lite inte gör rätt. Får man va så knasig ? =)
  Jag går efter mina egna erfarenheter och jag äter mer nu när jag tränar och när jag ville gå ner i vikt åt jag mycket oxå, bara för att hålla mig mätt och de funkar lika bra :D Att inte äta så mycket och gå ner i vikt tror jag inte är en bra kombination. När man inte träna lika mycket och äter så brukar de ger omvänd effekt. Man måste fylla på med mat så man orkar :D

  SvaraRadera
 16. Intressant men jag tror också det ligger lite i att tjejer vill träna men gå ner i vikt o killar vill bli större =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men hur många tjejern blir stora i den bemärkelsen (som de själva tror) om de tränar mycket?

   Radera
 17. För att vi är så itutade att det ska ätas lite, vara smala, det är fult att äta mycket, inte kvinnligt osv osv. Dumt dumt dumt. Den dagen poletten verkligen föll ner och jag vågade gå emot hela det och ÄTA och tänkte verkligen; nu måste jag ÄTA för att bli stor och stark. Den dagen, det var som en befrielse och en uppenbarelse. ALLT släppte. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härlig känsla det måste ha varit!

   Radera
 18. Jag har verkligen märkt av detta fenomen! Är halv brasilianska och är numera bosatt i Brasilien(är hemma nu i Svea över sommaren).

  I Brasilien finns ett helt annat kroppsideal. Man ska vara fast men kurvig. Vi tränar då för att få mer muskelmassa på lår och rumpa. Det resulterar i en kvinnlig kurvig kropp. Känner många tjejer som alltid måste ta en tung protein shake innan sängen för att vara säkra på att inte bränna muskler. Mat är prio ett när man tränar. I sverige och jag antar i många andra delar av världen är okunskapen bland tjejer som tränar så stor. Det är verkligen synd! Att bygga muskler är inte lätt!

  SvaraRadera