tisdag 7 februari 2012

Träning, men vad...?

Jag känner mig smått rastlös och aningens deprimerad när jag inte kan/vågar springa.
Träning ikväll är det tänkt. Men vad ska jag köra? Spinningpasset ligger för tidigt för att jag ska hinna och crosstrainer skulle jag ta det försiktigt med, var det någon som skrev. Simning klarar inte mitt ena knä av (vet jag av erfarenhet).

Vad kvarstår.... "Bara" styrketräning...? (
Ursäkta gnället. Blir bara så frustrerad).  :-(
Jag har kört tåhävningar som en tok igår och idag för att stärka upp fotled och vader. Är det ok, eller kan det fortsätta överanstränga benhinnor och senor, där jag har ont? *funderar*17 kommentarer:

 1. Roddmaskin! Perfekt träning, jobbigt, du kan variera fart och motstånd och du blir garanterat svettig. Plus kanske lite pilates-moves?
  hoppas benet blir gladare snart! Jag använder en blandning av Voltaren (inflammationsdämpande) och Forevers Aloe-vera Heat Gel när jag har ont. Känns iallafall bättre ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får nog köpa voltaren gel. Har bara vanliga alvedon-tabletter hemma (sällan jag tar något smärtstillande över huvudtaget, än mindre i gel-form).

   Radera
  2. köp!!! å smörj. Liniment i parti å minut. Det hjälper!
   tar inte heller smärtstillande i onödan men det är faktiskt dumt att ha ont, eller hur? ...

   Radera
 2. Fy vad trist ändå!! Jag vet inte riktigt vad man kan göra. Gör det ont med crosstrainer också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte testat faktiskt. Får väl testa lite idag och se hur det känns.

   Radera
 3. Åh svårt!
  Roddmaskin är ett bra förslag. Det är så jobbigt att vara skadad.
  Hoppas du kommer på något bra.
  En strand och en paraplydrink vore kanske det bästa ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en sådan "vila" hade suttit fint! ;-)

   Radera
 4. Har du vågat trycka på benhinnorna? Är en gammal bra metod. Pressa så hårt du själv klarar och håll kvar. Mina känningar i våras försvann omgående (jag vågar trycka hårt). Skadar inte och är ett sätt som sjukgymnaster gör med benhinnor. Och strecha! Sitt på huk, håll i ngt för balansen skull.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, har inte testat det. Får kanske köra lite "trycka" blandat med massage (som ngn annan föreslog) och se om det gör någon skillnad.

   Radera
  2. Hade flera orienteringskompisar som alltid hade problem på våren. Idrottsläkaren "tryckte sönder" benhinnorna så blir det bra, dvs tryck rejält! Jag säger fina ord... håller kvar sen så börjar det släppa. Hur coolt som helst!

   Radera
 5. Usch! Stackare! Lider verkligen med dig.
  Mitt tips är att gå på benhinnorna HÅRT! Massera så hårt så att det gör ont. Dra/tryck/pressa och försök att hitta exakt där det gör ont. Ska vara precist. En centimeter kan göra skillnad. Sen hade jag på linnex. Som fick verka under natten. Repetera gärna behandlingen när du har tid över. Hoppas det går över. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. TUmmen upp! Håller med!

   Radera
 6. Har tyvärr inga bra råd att ge dig, förutom att du måste vila. Och att det bara är att härda ut. Men det vet du ju redan.
  När jag hade ont i hälen (alltså så ont att jag inte ens kunde stå på den utan gelesulor i skorna)körde jag styrketräning stående på en yogamatta. Man får liksom vara glad för det man kan göra.

  Ett förslag för dig som har tillgång till gym är väl att sätta sig på motionscykeln antar jag?

  SvaraRadera
 7. Kanske sätta ihop en rolig cirkel i gymet? Blanda styrka och kondition, sånt som funkar för benhinnorna! :)

  SvaraRadera
 8. Jag förstår att du lider och är supersugen på att springa men styrka är väl super ju, vad hände med att forma axlarna? Perfekt att göra det nu ju!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, axlarna har fått sitt de sista styrkepassen. :-D

   Men vill gärna kombinera med någon konditionstrännig också, tänkte jag. :-)

   Radera