onsdag 8 februari 2012

Falsk ischias?

Fick en extrem "molande" värk från höften/ljumsken igår som gick ner till framför allt knäet, men i vissa stunder även foten. Jag tror att det är falsk ischias.

Ont som f** gör det i alla fall! Särskilt när jag sitter. Ligga går lite bättre. Så träning är tyvärr inte att tänka på just nu... :-(*

Varför kommer allt på en gång...? *suckar* :-(

20 kommentarer:

 1. Min egen diagnos på mina höftproblem som jag hade i sommar och hösten var falsk ischias alternativt överansträngning av ITB- senan.
  Jag ökade träningsdosen med lite drygt 100% från 2010 (100 mil) till 2011 (200 mil) därav överansträngning/falsk ischias.
  Ett tag trodde jag även på ljumskbråck.

  Gick till sjukgymnast som beordrade coreträning. Vi körde ett pass från helvetet och sedan hade jag träningsvärk i två veckor.
  Tror att jag drog sönder nåt i magen under det passet för jag fick ont efter varje längre pass sen.
  Efter min ofrivilliga vila har magproblemen blivit bättre.

  Coreträning och stretch tror jag är viktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag tror allt detta hänger ihop med att jag har sprungit mer än kroppen hängt med på... Tyvärr. :-(

   Radera
 2. Så du är sugen på marathon? :) Jag tänkte att en gång och ingen fler gång efter det. Men 2-3 veckor efter loppet var jag sugen igen eftersom det kändes att jag hade mer att ge :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så småningom. Inte i år, men terräng 17,7 km är ju nästan en halvmara i alla fall, så nåt år efter det eller så. Vi får se. :-)

   Radera
 3. Nej usch låter inte kul! Hoppas det blir bättre snarast! Kram! :)

  SvaraRadera
 4. Svar
  1. Nej. Men kan man göra det i vilken bassäng som helst menar du, eller finns det särskilda bassänger för det?

   Radera
 5. Så har det tyvärr varit för mig också. Ena skadan efter den andra. Tror för min del på en obalans i kroppen/ryggen vilket jag också fått bekräftat av naprapat. Receptet för mig: massage, streching & styrketräning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Liknande här. Jag tror att det i mitt fall, beror på överpronation och plattfot (och dessutom överansträngning). :-((

   Radera
 6. Kan bara instämma. Det gör förbaskat ont! Hoppas det snart är bättre.

  SvaraRadera
 7. Jag hoppas verkligen att det löser sig. Jag tänkte på en sak, när du springer på löpbandet. Springer du med lutning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är olika. Oftast, men inte alltid.

   Radera
  2. Jag vet att jag kan ha svårt när det blir lutning på bandet. Sedan när jag springer på band, ute och spelar innebandy. Att jag har så olika underlag. Det behöver inte vara så, men så är det för mig. Jag hoppas innerligt att det löser sig. För längesen gick jag och masserade benhinnorna, det hjälpte lite. MEN fan vad ont de gjorde :(

   Radera
 8. Usch vad tråkigt!
  Krya på dig kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Hur går det för dig nu för tiden? Du känner inget alls av dina skador? Skönt i så fall. :-)

   Radera
 9. Strecha sätesmusklerna en gång i timmen vaken tid ett par dagar. Gå till en massör som får massera sätet och ländryggen.

  SvaraRadera
 10. Jo, jag bråkar med min höft :-/
  Har precis börjat ny medicinsk behandling. Jag hoppas den snart slutar att ojja sig för nu tycker jag den är lite sjåpig :-)
  Kram

  SvaraRadera
 11. hej! jag tror jag lider av sk "falsk ischias". det gör ont mest på morgonen. i mitten av höften/rumpan. blir bättre av stretch. tänkte uppsöka sjukgymnast/kiropraktor och få proffshjälp. vad jag undrar är nu - hur lång tid tog det för dig att bli bra? undvek du all kondisträning? har du fått återfall? väldigt tacksam för svar! kram amanda

  SvaraRadera