torsdag 2 februari 2012

Jag älskar vinterlöpning!

Det är vad jag kom fram till idag, när jag körde första passet utomhus i snö. Någonsin.
Visst, lite småhalt på enstaka ställen, men i övrigt gick det alldeles utmärkt att springa med "vanliga" (odubbade) skor!
4 minusgrader, vindstilla och lätt, lätt snöfall gjorde att det kändes som mitt eget vita vinterland, där i elljusspåret.

Tyst, tystare, tystast
, förutom "knarret" från mina egna skor (och ibland andras, när de sprang/gick förbi). LOVE IT!Däremot kände jag vid runt 2,5 km av min vänster benhinna. Igen. Fan, fan, fan... *suck*
Körde på en stund till och vid ca 4 km kändes det lite bättre, men jag vågade inte chansa och springa "för långt" så jag begav mig tillbaka till bilen. 5,2 fullkomligt ljuvliga km blev det i alla fall.

Det jag tar med mig från detta passet är;
Det är ett bra tecken när "pannbenet" börjar tycka att 5 km är alldeles för kort! :-)

Gillar ni att springa ute på vintern?


17 kommentarer:

 1. Visst är det underbart =)
  Fast nu drar jag mig för det, sitter och kolla på löpbandet och försöker komma på andra ursäkter för att inte ta mig upp. Träningskläderna är på så det vore ju tråkigt om det inte blir en runda innan jobbet. Jag har inte testat att springa nu på vintern, men gillar inte när det är halt och vi har inga bra vägar här :/ riktigt tråkigt!

  SvaraRadera
 2. Jag gillar snön, solen och minusgraderna om de inte är för många. :) Inte alla lager kläder dock! Testa att stanna och stretcha vaderna när benhinno0rna ömmar, det hjälper ofta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, någonstans vid ca 3,5 km stannade jag faktiskt och gjorde just detta. Kanske därför det kändes bättre sista kilometern? :-)

   Radera
 3. Va duktig du är :)
  Jag gillar att springa ute på vintern! Jag har bara inte så bra kläder till det så jag springer hellre inne på löpbandet. Mest bara för att jag är så rädd för att bli sjuk. Fast det blir jag ju visst ändå... ;)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Ska jag vara ärlig så har jag faktiskt inte testat att springa på vintern. Ute iaf...hmmm...kanske skulle testa? Nah :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, tycker absolut att du ska TESTA. Gillar du det inte, så kan du ju springa inne sen. :-)

   Radera
 5. Älskar allra mest att springa i sommarvärme, hösten, våren och vintern.....:) Gillar det där knarrandet när det ligger ett lager snö.....mmm underbart!

  SvaraRadera
 6. Vintern är hundra gånger bättre än sommaren att springa på :) Och jag tycker det allra oftast funkar jättebra att springa odubbat.

  Bra sprunget och hoppas det inte blir nåt allvarligt av benhinnan!

  SvaraRadera
 7. Jag gillar också vintern, sålänge det inte blir alldeles för kallt, för då blir man så klumpig i alla lager. Ner till -15 går bra, kallare än så blir jobbigt för andningen. Har långpass på schemat på lördag, men det ska bli iskallt. Hm.

  Om man är ute på vintern så håller man sig frisk! Minusgrader och snö är bra för motståndskraften, bacilluskerna dör, gissar jag ... :)

  Benhinnan kanske protesterade mot lite ojämnt underlag? Det kan ju bli så när man ändrar på något, att det gör ont ett litet tag. Stretcha ordentligt bara.

  SvaraRadera
 8. Bra jobbat! kul att du vågade dig ut och springa och det bästa av allt du gilla det !! Heja dig!

  SvaraRadera
 9. Låter härligt!
  Jag tycker det är helt fantastiskt att springa ute på vintern när det är vinstilla, några minusgrader och gärna solsken också :-)

  SvaraRadera
 10. En stor eloge till dig att du springer ute i det här vädret. Bra jobbat!

  SvaraRadera
 11. Hade någon sagt till mig för ett år sedan, att jag i februari 2012 skulle springa UTE i minus 10 grader..
  Då hade jag ärligt skrattat!
  Idag hände det!
  Och faktum är att jag nästan gillar mer att springa på vintern (ibland) än på sommaren när det är så där otäckt varmt (även då jag älskar värme o eg ogillar kyla) så funkar min löpning bättre i kyla än värme.

  SvaraRadera
 12. Nix, fast jag gillar ju inte att springa öht ;)

  SvaraRadera
 13. Ja, jag gillar vinterlöpning. LIte trögt i början av säsongen bara, då tycker jag att det är kallt. Men nu har jag kommit igång.

  SvaraRadera
 14. Jag älskar att springa ute under alla årstider. Som du skriver så är det en härlig känsla att höra knarret, tystnaden och bara springa :)

  Springer också odubbat och det funkar jättebra. Visst kan det vara lite småhalt men ofta är det inget som ställer till problem. Tror jag ramlat 2 ggr under 4 års vinterlöpning :)

  SvaraRadera
 15. Mycket trevlig blogg!! Glad att jag hittade hit!

  SvaraRadera