torsdag 12 januari 2012

Äppelpaj till frukost.

Nästan...
Jag är en vanemänniska ut i fingerspetsarna. Särskilt när det gäller frukost. Oftast blir det bär och yoghurt. Varm mat till frukost funkar inte alls för mig. (Förutom någon enstaka gång när jag bor på hotell, för då slinker gärna ägg och bacon ner, konstigt nog)?!


Idag lyxade vi till det lite extra med yoghurt, skivade äpplen och kanel. Känns lite som att äta äppelpaj till frukost... Det kunde säkert varit bättre, men det kunde väl ha varit betydligt sämre också! ;-)


Kanel ska dessutom var bra för reglering av blodsocker, blodfetter och sägs minska sötsuget(!) Man kan ju alltid  hoppas, nu när jag inte får äta Riesen...!

Men det är väl bäst att säga att det även står att överkonsumtion kan ge leverskador, så ät med måtta! :-)

6 kommentarer:

 1. Och jag åt min müslitallrik med skivad banan som vanligt. Det där såg ju betydligt roligare ut!

  SvaraRadera
 2. Kommer ihåg när jag var yngre åt jag fil med lingonsylt, kanel och knäckebröd. Supergott!

  SvaraRadera
 3. Jaha, då blir det morötter med kanel här i kväll! :)

  SvaraRadera
 4. Undrar hu rmkt man måste äta för att få leverproblem? Vore kul att veta och OM det har hänt? Eller är det bara i teorin?

  SvaraRadera
 5. Det där är ju en jättebra frukost! Själv hade jag dille på att riva äpple eller päron, strö över kanel och kardemumma, solrosfrön och fiberhavregryn till mjölk eller yoghurt med ett tag... vansesinnigt gott vill jag minnas att det var...

  SvaraRadera
 6. Prova inte den där yoghurten som smakar äpplekaka. Det funkar liksom inte - känns som om det borde vara en glass, eller en riktig äpplekaka men ingen yoghurt. Lite schitzofrent, liksom.

  SvaraRadera