torsdag 5 januari 2012

Ofrivillig snabbdistans...?!!

Egentligen tänkte jag inte springa förrän imorgon bitti, när solen kommit upp över horisonten. Men jag var så sugen på att testa mina nya skor att jag trotsade min mörkrädda sida (igen!) och gav mig in till stan och sprang vid 18.30-tiden. Jag känner knappt igen mig själv...

Jag var dock rätt ensam. Jösses, var är alla löpare? Inte en enda såg jag. Lite människor som cyklade och par (alla andra gående gick i PAR) förutom jag, som lommade omkring på egen hand. Är jag dumdristig, funderar jag då...??

Från mörker-snack till sko-snack. De nya skorna. Wow! 
Love at first run!!! Jag vågade inte springa för långt, eftersom jag vill känna hur de sitter och hur benen (eventuellt) påverkas. Jag kände av lite, lite grann i vänster benhinna och lite "småkramper" under fötterna. Men det sistnämnda kan ha varit att jag knöt skosnörena för hårt (?)


I övrigt, som sagt, wow! Satt som en smäck. Jag är ingen siffernisse och kollar inte vikt på skor, men de KÄNDES lättare än mina gamla. Och mer "schvung". Kanske mycket mentalt också, vad vet jag... Ha ha!

Det blev (ofrivilligt får man väl säga) snabbdistans. Ooops! Stora delar gick i 5.20-5.45-tempo (!) och så några korta gåpauser, plus upp- och nedjogg som drog ner totaltsnittet, men sammanfattningsvis. Helt underbar runda på 4,3 km! Jag är supernöjd! :-)


14 kommentarer:

 1. Du är fasiken modig! Jag springer inte ute efter mörkret faller...har blivit så uppskrämd :) hahaha!

  SvaraRadera
 2. Måste vara nya skorna :-)
  Längtar efter få inviga mina nya rosa rskor!

  SvaraRadera
 3. Nöjd ska du vara!
  jag lovar att 2012 ska bli året jag starting running.

  Behöver nog investera i ett par nya skor.....

  SvaraRadera
 4. Härligt jobbat! :D Jag vågar inte springa själv när det är mörkt här,läskigt ju !

  SvaraRadera
 5. Jag säger ju att skorna var bra.. har ju likadana.. ursköna.. men man snubbla i dem..:)) Kram

  SvaraRadera
 6. Trillingnöten /EmelieMaria:
  Nej, som sagt. Jag brukar också tycka det är läskigt. Men ja ja, någon gång ska man väl lyckas övervinna sina rädslor. Mind over body! ;-)

  Lilla Mimsan:
  Jag förstår det. Men det är ju ett litet tag kvar för din del.. Förstår att du längtar! :-)

  Chrissan:
  Tycker jag absolut. Kör hårt! När man är fast, kommer man aldrig därifrån! :-D

  Maria:
  Jaså, var det SÅDANA skor du hade? Oj oj, bäst jag håller koll på balansen nu då... :-O ;-)

  SvaraRadera
 7. Jag har också den modellen, bland alla andra tiotals par (haha, arbetsskada kallas det...) och jag gillar den! Lätt och ändå en riktigt bra dämpad sko! Jag använder den alltid på mina långpass och sprang bla Karlstad 6 timmars i den, efter att bara haft den två veckor.

  SvaraRadera
 8. Använder du pulsklocka, eller.hur vet du hur snabbt du springer?

  SvaraRadera
 9. Fitnesscoachen:
  Det låter ju lovande! :-)

  Josefin:
  Ja, jag har en Garmin 305. Jättenöjd!

  SvaraRadera
 10. Härligt med nya skor! Ibland känns det som man flyger fram :-)

  Sv: Dom dagar jag konditionstränar gör jag det direkt efter jobbet, och då äter jag lagad mat efteråt - men ibland flera timmar senare och oftast alldeles för mycket kolhydrater. Dom dagar jag styrketränar gör jag det rätt sent på kvällen så efter det är det bara ett mellanmäl som gäller.

  Efter samtalet igår har jag fått rekommendationen att få i mig 88gram protein om dagen, helst fördelat på 4 måltider, och det känns jättesvårt! Att bara äta lite keso, rökt skinka eller makrill i tomatsås efter ett styrketräningsprogram var enligt den här dietisten inte tillräckligt. Kropppen behöver bort åt 25 gram protein för att fylla på och kunna bygga upp musklerna ordentligt, och då pratar vi 100 gram tillagad kycklingfil+e (knappast det jag brukar äta så sent på kvällen). OCh då tänkte jag att nån form av proteinshake kunde vara ett bra komplement just efter dom passen. Ska googla lite och se vad man kan hitta för "recept". Tack för tipset!

  SvaraRadera
 11. Härlig läsning - som alltid! Man blir glad av din blogg, helt enkelt!

  SvaraRadera
 12. sånna skor vill jag ha :)

  haha massage e supergött :)
  hur mår du ikväll??

  SvaraRadera
 13. Duktiga du!Jag har pulsklocka på min önskelista efter en ny dator. Haha!

  SvaraRadera
 14. Härligt, somna riktigt nöjd nu efter detta! Bra jobb!

  SV: Jag dricker det enbart pga att jag inte vill/kan dricka mjölk, var vegan i några år, och det sitter djupt rotat i mig. "Nyttighetsmässigt" så går åsikterna isär, jag personligen är ganska övertygad om att jag inte är gjord för att dricka mjölk i vuxen ålder. Amma gör vi, och det är då mjölk behövs. Den mjölk vi dricker i dag är ämnad för en kalv någonstans.
  Jag tycker du kan testa och känna hur din kropp reagerar på det?

  SV: Japps, stämmer.... Såg bara dessa sen gick jag därifrån! ;)

  SvaraRadera