tisdag 31 januari 2012

Smink när man tränar?

Vad är det med människor och smink? Varför "måste", eller rättare sagt; varför vill man ha smink på gymmet?

Det känns bara som att mascaran rinner, foundation och rouge blir randigt av allt svett. Förutom att det ser hemskt ut, svider det inte i ögonen, t.ex....? Och huden kan väl inte må bra "därunder"...? :-(

Är det verkligen så hemskt att gå och träna (eller över huvudtaget gå ut) utan smink? Ligger det såpass mycket mer  bakom "myten" (?) om att gymmet är raggningsställe ...?
Brukar ni ha smink när ni tränar? 
Och i så fall varför?


18 kommentarer:

 1. Yes kanebos mascara som tvättas bort med varmt vatten, rinner inte, kliar inte! Tränar jag på morgonen sminkar jag mig inte men på kvällsklasserna är redan mascaran på så då får den sitta kvar!

  SvaraRadera
 2. Har aldrig smink när jag tränar ;)

  SvaraRadera
 3. Ska jag till gymmet och instruera så åker nog lite mascara på...thats it! Särskilt som jag har klass på kvällarna så är den ju oftast redan på liksom. Tränar jag löpning hemma eller annat så har jag absolut inget smink på mig. I vanliga fall anv jag nästan inget smink ändå typ bara mascara och rouge för att se lite halvfräsch ut:)

  SvaraRadera
 4. Jag har smink på mig sen innan och är aldrig fullt munderad utan kör med lite mascara och lite ögonbrynspenna..

  SvaraRadera
 5. Över min döda kropp att jag har smink på mig när jag tränar. JAg glömmer aldrig förr när vissa stod och sminkade sig innan innebandymatcherna. INTE ok.haha! Man gör precis som man vill, men jag förstår inte vad det fyller för funktion =)

  Yes ett löpband finns hemma hos mig =)
  Jag har ett billigare, men de funkar kanon!

  SvaraRadera
 6. Det där tycker jag också är väldigt intressant.. jag sminkar mig väldigt sällan överhuvudtaget men aldrig förstått det där med att gå och träna sminkad.

  SvaraRadera
 7. Jag sminkar mig "normalt" innan jag går till jobbet så tränar jag vardagkvällar sminkar jag ju inte av mig innan träningen. Helgerna är jag oftast osminkad. Däremot när jag ska på yoga tycker jag det är skönt att vara osminkad/ren .. vet inte varför .. =/
  Men visst finns de dem som gärna tar på sig lite extra innan träningen ..

  SvaraRadera
 8. Om jag tex jobbat och haft smink på mig låter jag det sitta... Mest för att jag glömmer tvätta bort det innan sen ser jag tvättbjörnen...

  SvaraRadera
 9. Har jag smink på min när jag tränar så är det för att jag har haft det hela dagen. Skulle aldrig få för mig att sminka mig BARA FÖR ATT gå ner och träna. Det känns ju skönare och (fråga mig inte varför) fräschare UTAN smink. Så fräsch som man känner sig när man tränar :)

  SvaraRadera
 10. Samma sak gäller för mig som för många andra kommentatorer. Jodå, jag har smink på träningen. Men bara för att jag inte ids ta bort det smink jag haft under dagen. Mascara typ. Och efter passet ser jag ut som en tvättbjörn. :-)

  SvaraRadera
 11. Jag tränar 99% av fallen på kvällen och tvättar inte ansiktet innan så då får det sitta kvar, använder Kanebos mascara så den rinner inte.

  SvaraRadera
 12. Jag brukar sätta på lite mascara innan jag ger mig ut och springer med gänget här på lördagsmorgnar - av den enkla anledningen att de inte skulle se mina ögon alls annars. Å jo - jag har faktiskt haft lite färgat läppglans nån gång också, bara för att jag blev så glad av det. Men inget annat, känns konstigt att svettas om man har rouge eller nåt annat i fejan. Håller med att det ser väldigt underligt ut när tjejer står och sminkar sig precis FÖRE ett pass. Why, liksom?

  SvaraRadera
 13. Ibland undrar jag om det är en modeshow för träningskläder eller träna vissa personer gör på träningsanläggningarna. Visst är de snygga men en träningsoutfit som kostar 2000 kr eller mer och sen utför de inte saker och ting rätt. Haha, sånt stör jag mig på.
  Eller gubbar, ja det är oftast gubbar, som sitter på spinningcykeln och tror de är med i Tour de france eftersom de har hela cykelutstyrseln på sig. Töööntigt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men du har en poäng där. Lägg pengar på kläder och se bra ut, men lägg inte pengar på t.ex. en PT för övningarna behöver inte se bra ut... Lite konstig prioritet. :-(

   Radera
 14. Det löjligaste jag hört, smink när man tränar. Varför? Det handlar bara om att man inte är nöjd och tycker om sig själv.
  Vilken fin blogg du har!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 15. om jag tränar efter jobbet så är ju sminket kvar (men har ju bara mascara) men jag skulle aldrig gå till gymmet och sätta på mig smink innan. Måste ju vara obekvämt med en massa produkter i facet som klibbar och ställer till det. Nej, jag tycker inte det är farligt att varken gå till gym eller jobb utan smink, men ibland får man glidningar som " har du inget smink på dig idag?" -Nej, jag är så snygg naturell svarar jag då.. hahahhahahaaa

  SvaraRadera
 16. Mascara tar jag oftast på, framförallt nu på vinter. Kör med fiberwig som är vattenfast upp till 38 grader och sen tvättas bort med varmvatten. Funkar på alla pass, ibland lite svart ovanpå ögonen där fransarna har tagit i ögonlocken men då syns de att man tränar iaf;)

  Åker ja direkt från jobbet får sminket ofta vara kvar, men åker ja hemifrån eller tränar på morgonen så blir de som sagt oftast mascara men inget annat.
  Ja och lite läppbalsam.. men de har inget med fåfänga att göra - ja hatar att ha torra läppar när ja tränar!

  SvaraRadera