tisdag 10 januari 2012

Det här med nyårslöften (igen). Hur ni ska klara det.

Överallt på nätet skriver man om sina löften, sina nya träningsrutiner och sin nya kost. All heder till er för att ni försöker. Verkligen! Men jag kan inte låta bli att bli lite fundersam... Jag förstår att många är superpeppade till att börja med. Man VILL verkligen att det ska fungera den här gången också! Därför börjar man stenhårt. Dvs man tränar gärna riktigt intensivt och/eller varje dag!

När man dessutom lägger till att människor, utöver detta, äter pulverdieter eller väldigt extrema dieter, förstår jag att de till slut inte orkar. Jag blir ju hungrig av att bara läsa hur lite de äter?!
Kaloriunderskott är bra. Men inom rimliga gränser! Man kan inte äta 800 kcal om dagen, gå en PW på morgonen och sen träna ett hårt pass på kvällen. Jag hade DÖTT!!


Så snälla, söta, fina ni. Tänk och planera eran dag/vecka.
Vill ni verkligen se förändringar är det kanonbra. Men gör det i små steg! Ingen som tränar regelbundet lever så som ni gör. Vi (försöker) äta mycket, men bra! För att orka träna.

Det är ingen kortsiktig lösning ni har gett er in på. Det gäller att ändra livsstilen. Att göra små förändringar, ett steg i taget så det faktiskt gör en skillnad, men att ni ändå kan leva med det. Inte i en månad, utan en livstid!   

17 kommentarer:

 1. Indoor walking (IW) liknar spinning i formen - men är inte cyklar, utan crosstrainerliknande maskiner istället. Jag hatar spinning men IW gillar jag faktiskt :)

  SvaraRadera
 2. Jo, jag vet hur maskinerna ser ut. ;-)
  Men tänkte bara hur likt det är i praktiken.

  SvaraRadera
 3. Kloka du, så bra skrivet kan bara hålla med!

  SvaraRadera
 4. Japps, jag håller med... ska det hålla i längden så kan en succesiv förändring kanske vara det man vill åt!

  SV: Tack!
  Rödljus... perfekt, jag behövde den! :)
  Funderade på om jag skulle skriva ut varför men trodde inte att nån skulle titta så noga! Haha!

  SvaraRadera
 5. SV: Bra fråga, jag löptränar ju inte så har svårt att jämföra :) Men min svägerska testade passet igår för första gången och hon ser det som ett bra komplement till löpning - var dock kanske inte svar på din fråga :)

  SvaraRadera
 6. Hans:
  Ha ha! Det trodde du... ;-D

  Det som inte dödar:
  Jag får testa och besvara min egen fråga helt enkelt. :-)

  SvaraRadera
 7. bra sagt =)!!!
  men undrar dom där 2 bilderna som ligger efter (under) varandra är båda du? =) Vad är ditt råd om man vill bli small med muskler på 3 månader? haha. =) kram

  SvaraRadera
 8. Jessica:
  Nej, det är Anna som har bloggen jag länkade till i samma inlägg. Jag har som sagt, sällan kamera med mig när jag tränar (tyvärr). :-)

  SvaraRadera
 9. hehe = ) ok... kanske bra att ha? haha. =) Har du sett Yes Man med Jim Carrey? haha.

  SvaraRadera
 10. Haha, ja, såg ju nu att du skrivit ett likande inlägg! :)
  Jag äter ju lågkolhydratskost (dock ganska tillåtande sådan) och en del tycker ju att det är en extrem diet. Jag känner dock att jag mår bra, det är hållbart och jag behöver aldrig gå omkring och vara hungrig eller sugen, vilket är superskönt! Jag kommer nog aldrig gå tillbaka till att äta pasta, ris, potatis och vanligt bröd igen. :)

  SvaraRadera
 11. Tack för tipsen! Jag håller med om att det är mycket roligare att springa utomhus än inomhus men jag ska ge det ett gäng med försök till :).

  SvaraRadera
 12. Undrar om samma människor kör liknande januaristart varje år. Eller är det olika? Bra skrivet.

  SvaraRadera
 13. Jag GILLAR din blogg mer och mer. Rätt inställning, klokt talat. Blev lite fundersam när jag läste en mkt känd bloggerskas inlägg igår där hon börjat med LCHF. Förstod inte riktigt varför, har inte upplevt att det har funnits särskilda behov för det. Hoppas hon äter så att hon mår bra iallafall.

  SvaraRadera
 14. SV: Haha.... det som är JÄTTELUSTIGT i det är att jag läste exakt samma sak själv när jag snabbkollade bloggen förut! :)Man behöver ju inte göra steprörelser bara för att det är en steplåda, haha.... Jag har ingen koll alls på sånt!

  SvaraRadera