söndag 22 januari 2012

Jag bytte skor...

... till de gamla (lite mer dämpade) Nike Air Zoom idag, när jag drog till gymmet. Funderar på att min vänster benhinna krånglar lite för att jag har sprungit en del med de nya skorna (?) De är ju lättare, helt klart, så jag ska testa att variera lite så jag vänjer benen vid de nya(re).

Kände av det lite idag också, men det blir i alla fall inte VÄRRE av träning, som det känns nu.
Det blev 30 minuters löpning och 4,3 km. Lite gång i början och slut och däremellan lite fartlek. Jag testade att köra 90 sekunder i 4,55-tempo och det gick över förväntan (även om det var relativt kort tid). Jäklar, vad 5,20-tempo kändes långsamt efter det. Ha ha!

Efter det var det full fokus på rygg!


 • Latsdrag 38,5-31,5-31,5 kg: 3x10 rep.
 • Rodd (maskin) 31,5-31,5-25-25 kg: 4x10 rep.
 • Rodd skivstång (vanligt grepp) 18 kg: 1x12 rep.
 • Rodd skivstång (brett grepp) 18 kg: 1x12 rep.
 • Ländpress (maskin) 52-52-58,5 kg (PB!): 3x12 rep.

Brände gott i ryggmuskulaturen i slutet av passet! :-)

10 kommentarer:

 1. Antar att du sprang på löparband? För några år sedan sprang jag massor på löparband och hade något liknande symtom på underbenet. Han som tränade mig i löpning då, förklarade att jag förmodligen fått det av all löpning på löpbandet, som vibrerar i sidled....något man slipper ute. Behöver ju ABSOLUT inte vara det, bara en tanke som slog mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det har faktiskt varit (mestadels) på löparband senaste månaden ungefär. Intressant tanke.. Tack för tipset.

   Radera
 2. Om jag blir öm i underbenen så spolar jag dem alltid med iskallt vatten när jag duschat klart - några minuter per ben. Det brukar faktiskt hjälpa - också bra efter långpass!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna. Jag spolade faktiskt underbenet för första gången igår. Först med varmt vatten och sen med kallt. Ska se om det känns bättre. :-)

   Radera
 3. Skorna kan verkligen göra en enorm skillnad! Jag utgår från att du fått både paren ordentligt utprovade på löplabbet eller liknande?! Annars kan jag verkligen varmt rekommendera det!
  Jag har haft samma marke & modell skor dom senaste 3 paren. Är jättenöjd! Och det positiva med att ha hittat "rätt" är att jag numera kan beställa skorna på Startfitness och bara betala hälften av vad dom kostar i affärerna här i Sverige :-)

  Sv: Visst blev det en trevligt myskväll med mannen. Vi håller på att plöja igen alla avsnitt av Parenthood (började när jag var gravid med liten men sen blev det av förklarliga skäl ett lååångt uppehåll, men nu är vi igång igen).

  SvaraRadera
  Svar
  1. De sista jag köpte jag på nätet, men de var ju för lätt överpronation, så jag tänkte att de passade (var ute efter en lite lättare sko, än den jag hade innan).

   Radera
 4. vilket ryggpass =) hade varit skoj att köra med dig någon gång =)

  Ps. ny tävling hos mig =)

  Kram

  SvaraRadera
 5. Låter som det blir en härlig ryggtränignsvärk! Det vill jag också ha! Bara för det tänker jag tokköra rygg hemma imorgon... efter lite transportlöpning.

  SvaraRadera
 6. Ja men härligt! Fördelen med att löpa snabbt är ju att alla andra hastigheter känns så himla långsamma!

  SvaraRadera
 7. Jag är alltid lika fascinerad av känslan av fart på bandet. Spring fortare en stund så känns normaltempot mesigt långsamt.

  SvaraRadera