torsdag 26 januari 2012

Gårdagens yoga gav...

...som sagt, en bra känsla i kroppen. 
Jag borde kanske ha gått hem efter yoga-passet, men jag tog tillfället i akt och körde lite löpning. Och tur var det; att jag lyssnade på den lilla rösten i huvudet!

Jag började med 6,15-tempo, men det kändes så otroligt bra att jag ökade tempot lite efterhand. När jag hade legat runt 5,15-5,0-tempo ett tag började det kännas jobbigt och då tog jag det lite lugnare igen. Men behövde aldrig gå under 6.0-tempo (!)

Riktigt bra känsla i huvud och kropp, däremot hade jag en skavblåsa under ena hålfoten som kändes från 3:e km och framåt. Men i h****e heller, att den skulle sätta stopp för mig!

Jag hade ju som mål att springa 5 km under halvtimmen redan förra året (2011), men lyckades aldrig med det. Idag sprang jag det på...tada...
28,43 minuter. Förvisso på löpband som sagt, men jag är ändå TOKNÖJD!!! Personbästa är ändå personbästa!

Jag tror mycket sitter i pannbenet. Det ska stärkas! Jag S.K.A. klara det utomhus också, om jag så spyr på kuppen! (Måste vänta till isen försvinner bara).  :-)


16 kommentarer:

 1. Jätte grattis och bra jobbat! Det var ju långt under 30 också :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev ju det. Lite förvånande för mig själv också, måste jag säga! :-)

   Radera
 2. yeeey! :D jag sprang 5 km några ggr under förra året på tider under 30 min, vette fan om jag klr det i år ;)
  men imorgon SKA jag springa. långt. kanske.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart du ska! Du måste övertyga dig själv om det innan bara. Sen vilket tempo det blir är ju egentligen skit samma, i första läget. :-)

   Radera
 3. Träning som träning av kondition. Visst att det inte är samma sak att springa inne som ute. Men riktigt bra kämpat måste jag säga.

  SvaraRadera
 4. Sv: Nästa månad blir det nog lite snabbare intervaller, men just är min tanke egentligen inte att föra fartträning. Än är det långt kvar till tävlingssäsongen och i första hand borde jag träna kvantitet - men det är som sagt sååå tråkigt på löpband!

  SvaraRadera
 5. Härligt, mycket bra jobbat!!!

  SvaraRadera
 6. Härligt jobbat! Klart du kommer fixa det utomhus också, du vet att du kan så det är bara att bestämma sig och ösa....eller vänta tills snön är borta.

  SvaraRadera
 7. Grattis!!! Superduperbra kämpat, visst är det en härlig känsla? Jag sitter här och drar mig för att ge mig ut på dagens 3x2000 m intervallpass, jag är alltid rädd för de där, det känns inte bra att veta att man kommer att bli svintrött. Funderar faktiskt på att göra dem på löpbandet idag, fast jag inte gillar inomhuslöpning. Hm. Rätt mycket snö ute och det är inte så bra plogat. Får se hur jag gör ...

  SvaraRadera
 8. SV: Blir man mätt av nötter? Dom är ju så vansinnigt kaloritäta så man kan inte äta många gram...?
  Fruktsallad är bra och gott, men då måste jag planera och förbereda innan - annars tar det för lång tid.
  Tack för tipsen!

  SvaraRadera
 9. Jag ska också haka på det här med 30dagars yogan! :)Det ger som du säger, en skön känsla i kroppen.

  Bra tid!!!!

  SvaraRadera
 10. WOW va kul GRATTIS till tiden! :):)

  SvaraRadera
 11. Du är grym du! :)

  Grattis till personbästa!
  Kram!

  SvaraRadera