fredag 20 januari 2012

Träna inte vid uteblivet morgonfjong!

Jag tyckte häromdagen att mina axlar hade blivit lite mer muskulösa. Jag gjorde ett försök att fotografera dem precis, men nej.... Ha ha! Ni får vara utan den vetskapen ett tag till. De var nog inte så muskulösa i verkligheten som jag trodde...  :-D


Istället fastnade jag i Markus Torgebys blogg på Runners World idag och trodde jag läste fel. Sådana här inlägg är typiskt min humor och gjorde min dag. *skrattar*

"När jag inte vaknar upp med morgon fjong brukar det vara ett av några säkra tecken på att ta det lite lugnt. Det skall vara morgon resning när jag vaknar och pulsen bör inte vara hög. Men i onsdags var det varken det ena eller det andra."

9 kommentarer:

 1. Ha ha den var bra;-)
  Jonas säger att jag oxå fått muskulösare armar... Men tyvär ser jag inte det på mej själv:/
  Kram K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog så. Man har svårt att se förändringarna själv. Du har ju blivit mycket mindre, även om du säger att du har svårt att se det själv. Men vi läsare ser det! :-)

   Radera
 2. Ha ha ha! Skrattar gott åt historien!

  SvaraRadera
 3. Ha ha, vad ska vi tjejer gå efter då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt vad jag funderade på också...! Styva bröstvårtor?? Ha ha! ;-D

   Radera
 4. Önskar jag fotat axlar mm oftare för att se om det blivit några förändringar... Fotar ju bara bollmagen just nu!

  Ja, undrar vad vi ska gå efter :-)

  SvaraRadera
 5. Haha! Underbart ju, det ska jag fundera på när jag vaknar! :)

  SV:Det här är en diskussion som jag har ofta faktiskt och jag förstår om folk inte vill sätta just mätbara mål, men när man resonerar mer med dom så brukar dom hålla med (eller så orkar dom inte prata mer och tycker det är enklare att nicka lite ;)).
  Låt oss säga att man vill "må bra" med sin träning, ett bra mål, men dumt träningsmål:
  För det första, vad är må bra? Må bra för mig kanske inte är samma som för dig, så redan där så måste jag ju fråga vad som menas med det begreppet.
  För det andra, vad avgör hur jag mår? Tänk dig att du bestämmer dig för att träna i tre månader ganska intensivt, för du vill må bra. När du tränat på bra, och sista dagen innan du ska avsluta din träningsperiod, så får du beskedet att någon i familjen är allvarligt sjuk. Du kanske sover dåligt, tankarna åker iväg... Så kommer dagen som du satt in i din kalender som ska vara din dag då du mäter av dig själv.. Hur bra mår du? Orättvist såklart!

  Jag vill veta vad som är må bra, är det att kunna gå upp alla fyra trappor till lägenheten utan att behöva stanna och hämta andan. Är det att få synligare muskler? Är det att få lite bättre löptider? När man vet det, så kan man förlita sig på siffror, visst man kan vara ledsen och må mindre bra men man har tydliga bevis på att man har fått ut det man ville av träningen, och också ökat chanserna för att "må bra". Yttre omständigheter ska inte behöva spela in i det.

  Jag tänker envist fortsätta tro att alla mål är mätbara! :)

  SvaraRadera
 6. Jag har faktiskt haft en coach som sa samma sak...Men hur det ska tolkas för/på oss fick jag aldrig svar på. ;-)

  SvaraRadera
 7. Och du har en utmaning hos mig... :-)

  SvaraRadera