onsdag 18 januari 2012

Igår blev det premiär...

...för Indoor Walking.
Jag har länge funderat på att testa, men aldrig fått tummen ur. Men nu när jag kände mig lite "skum" igår morse tänkte jag att ett 30 minuters sådant skulle passa bra, för att inte pressa kroppen för mycket.

Och nej... Det är väl synd att säga... Visst, några enstaka övningar var ju lite jobbiga. Bl.a. när man "halvsitter" (som joggande knäböj kan man säga). Men i övrigt vete sjutton om det var så avancerat. Namnet "walking" kanske kan sammanfatta det rätt bra. Som en snabb promenad.Jag har nog vant mig (för mycket) vid högintensiva spinningklasser och löprundor, för det kändes nästan lite väl lätt (?)

Samtidigt VET jag ju att jag behöver ta lugna, lugna, distans- och långpass ibland och jag har verkligen svårt för att inte köra hårt! Så IW är kanske exakt vad jag behöver en gång varje eller varannan vecka. För att KUNNA (tvinga mig att) ta det lugnt? Och så kan jag ju "uppgradera" det hela till 45 eller 60 minuters-passet. :-)

Har ni kört IW? Vad tyckte ni?

12 kommentarer:

 1. Aldrig provat. Jag skulle nog föredra en PW ute i friska luften istället. Men bra komplement vid dåligt väder kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig lite grann där. Men var tvungen att testa för det är så många som säger att träningsformen är sååå bra och sååå rolig.
   Jag fattar inte riktigt varför faktiskt? :-(

   Radera
 2. Jag håller med! Jag hade föreställt mig mycket mer svett och sånt än det verkligen blev...som typ spinning, men jag blev besviken...kommer att ta det som ett längre pass helt enkelt, inte som nåt superavancerat...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då var jag i alla fall inte ensam om att tycka så. Men vad vet jag (vi); det kanske inte är meningen att den ska vara jätteintensiv. Eller? ;-)

   Radera
 3. sv: Det är vanlig tabata intervall, fast jag kör plankan. Sen kan man variera plankan i olika plankformer. jag tycker det är så tråkigt att planka, så jag behöver lite pepp och vad kan vara mer peppande än en pipande timer? :)


  haha för någon som ycker att spinnning är det värsta och tråkigaste som finns så finns det inte en chans att jag skulle testa indoor walking. :)

  SvaraRadera
 4. nej, har adlrig testat det, gör man det i grupp alltså? jag går inte på pass. kör alltid själv, tycker inte om att träna i grupp och vill inte ha med mig ngn på gymmet :)
  Less talk more action liksom även om en peppande instruktör troligtvis är megabra på pass så, nja, nej. Om mitt gym börjar med kettlebell ska jag dock testa det så jag lär mig tekniken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kör också gärna själv! :-)
   Men ibland är det kul att gå på grupp-pass tycker jag. För att få lite inspiration och peppning.

   Radera
 5. Spännande, har aldrig provat klassen,kanske vore något?

  SvaraRadera
 6. Jag har aldrig testat. Är det stor skillnad jämfört med att köra själv på Crosstrainern?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tycker jag (faktiskt). Dessa "walkers" såg lite annorlund ut.
   Personligen tycker jag crosstrainers i gymmet är betydligt jobbigare!

   Radera
 7. Är det crosstrainer ni står på?
  Har aldrig hört talas om detta...

  SvaraRadera