tisdag 10 januari 2012

Snabbdistans (igen)!

När jag kom till gymmet fick jag stå i kö till löpbandet. Det känns på något sätt lite dumt att stå och vänta, men vad ska man göra...?
Som tur var tog det bara ett par minuter så blev ett ledigt. Upp och iväg! Först uppvärmning på dryga 1,5 km och sen blev det 4 km snabbdistans i 5,55-tempo. Nöjd!

Jag hade tunga ben idag, men med lite pannben så funkar det mesta! Avslutningsvis var det ungefär lika lång nedjogg, så det slutade på totalt 7,2 km. Jag brukar vid grupp-pass och styrketräning tycka om att titta på mig själv i spegeln, för att se  hur rörelsen görs och om den görs rätt. En väldigt motiverande bild (oftast)!

Däremot när man joggar/springer.... Not so much! Herregud, vad jag ser ut?! Jag kan inte ens sätta fingret på vad det är? Jag försöker vara rak i ryggen och ha stark bål, för jag vet att jag lätt "faller framåt". Men även när jag gör det. Något ser verkligen "fel" ut.... Hm...?

10 kommentarer:

 1. Bra jobbat!! Jag vill inte heller se mig själv springa... ser helt taken ut :p

  SvaraRadera
 2. Jag springer i stort sett alltid mot en spegel när jag kör på gymmet, inte ute alltså ...hehe ;)

  Tycker det känns bra och man kan lätt se när man tappar hållningen. Tänk att du har ett snöre runt midjan som någon hela tiden drar dig framåt i så att du verkligen får fram höften när du springer, viktigt att inte "sitta ner" när man springer!!! Hamnar höften "rätt" brukar allt falla på plats och du får ett bra steg med isättningen under dig istället för framför.

  Ett lätt sätt att hitta rätt hållning kan också vara att ställa dig rak med bra hållning och sedan låta dig falla framåt. När ditt ena ben flyttas fram på ren reflex för att du inte ska ramla så har du hållningen där. Stanna upp då och då när du är ute och springer och gör detta testet när du känner att du har tappat bort dig så sitter det tills sist. Har själv jobbat mycket med detta och gör det fortfarande!

  Nu blev det också långt men detta intresserar mig som du kanske märker ;)

  SvaraRadera
 3. Ja, det är nackdelen med löpband på gymmen- Väntan. Speciellt nu i januari när alla nyårslöften är där. Själv sprang jag utomhus idag :-)

  Sv: Ja, det var jag som skrev 3h-efterlysningen inne på jogg. Är medlem där sen.... urminnes tider. Tror vi var 300 medlemmar när jag anslöt mig...

  SvaraRadera
 4. Kanske gå en kurs i löpteknik? Eller köra lite löpskolning? Löpteknik är svårt! :)

  SvaraRadera
 5. JoHo:
  Skönt att man inte är ensam... ;-)

  Daniel:
  Vilka bra tips. Tack! Ska testa detta. Och det är väl bra att du är engagerad? :-))

  Joggandesund:
  Vad trevligt, då jag ska jag in och snoka lite på dig (där också). Hihi! ;-)

  Fitnesscoachen:
  Jo, jag borde nog göra det egentligen. :-)

  SvaraRadera
 6. Du är så duktig på att springa!
  Jag ska verkligen kämpa för att nå 6 km. Har dock svårt att motivera mig. Men jag är seg. Och tjurig. Det SKA gå )

  SvaraRadera
 7. Det är precis som med mig. Jag har tom sett mig själv springa på video. (tjejmilen) jag skäms kan jag säga :/

  SvaraRadera
 8. Malla:
  Tack! Jo, det gäller att passa på medans motivationen är på topp. Nu har jag ett mål också, då är det lättare att komma ut. :-)
  Du klarar det också, det är jag övertygad om. Du verkar ha både vilja och envishet! ;-)

  Anna:
  Tur att jag inte är ensam... He he! :-)

  SvaraRadera
 9. BRA!!
  Att springa på tunga ben är just.... jobbigt!
  Så skönt då man klarat det. :)

  Jag tror att jag har hyffsat bra ämnesomsättning, men pappans är läskig! (Min mans). Han kan absolut inte gå upp i vikt, och då menar jag verkligen kan inte. Jag har försökt förgäves i 7 år :(

  SvaraRadera
 10. Shit vad stressigt det måste vara för dem på bandet med en kö bakom sig! :) Ser synen framför mig..hehe mitt gym har inget sånt system.

  SvaraRadera