torsdag 5 januari 2012

Currylax med bandspagetti och kall sås.

På begäran kommer här receptet på currylaxen jag gjorde häromdagen. :-)
Ingredienser:
Laxfilé

Salt
Citronpeppar
Curry

Creme Fraiche (ingen lättvariant här inte!) ;-)
Röd rom
Röd lök

Bandspagetti

Salta, peppra och strö lite (mycket/efterbehag) curry på laxfiléerna. Ner i stekpannen på medelhög värme till de är precis genomstekta. (Ca 3-4 min/sida).

Koka bandspagetti enligt anvisning (ca 7-8 min = al dente).

Kall sås:
Häll creme fraichen i en skål. 
Krydda med salt, citronpeppar och curry, samt ca 1/2 burk röd rom. Hacka en halv rödlök och blanda allt.


Inte svårare än så. Tyvärr tog jag inte något foto sist jag lagade det, så ni får leva med en lånad bild från Ica.se. Men en mycket enkel och god rätt! :-)

7 kommentarer:

  1. Mums, ska testa någon dag..har så mkt lax i frysen så det ska jag fixa :D
    Få försöka ordna barnvakt. MR vill nog inte skänka bort sin ändå tid tyvärr :/

    SvaraRadera
  2. Mums!
    Ätit lax idag - igen, det var lika gott som häromdagen :-)

    SvaraRadera
  3. ICA eller inte, lax är inte min grej! ;)

    SV: Folk är så grymma, har du sett Jimmys hopp?
    http://crossfit.shapemeup.se/2011/12/20/stationary-boxjump/#comments

    SvaraRadera
  4. Ja jag vet, det är lite synd :( Tyvärr är det väl det som säljer, men det var fokus på hälsosamma val i själva tidningen iallafall så det var ett plus! :)

    SvaraRadera
  5. Toppen, det blir lördagens middag när vi kommer hem från skidresan! Ser smarrigt ut. Ingen fisk den här veckan, har levt på matsomgårlättattlagaienhyrdlägenhet ...

    SvaraRadera
  6. Dålig på att äta fisk, men detta ska jag prova! Gott!

    SvaraRadera