onsdag 11 januari 2012

Nu har jag bestämt mig. Ingen mer Riesen! (Hjälp?!)

Jag fick en riktig.... jag vet inte om jag kan kalla det "a-ha-upplevelse" men något åt det hållet, häromdagen när jag låg och försökte somna. Anledningen till att jag inte vill kalla det just "aha" är för att jag trots allt VET att jag inte borde äta godis. Däremot blev det liksom så uppenbart på något sätt.

Ni som följt mig ett tag vet att jag är en riktigt godisråtta. Inte så mycket vad gäller godis generellt egentligen, utan just Riesen. Det är så farligt gott! :-P

Men jag kan ju (tyvärr) inte ta 5 bitar och sen vara nöjd. Utan det är hela påsen som ryker. Sambon brukar säga att jag äter den fortare än han hinner blinka och han har nog en poäng där. Efteråt mår jag (inte alltid men oftast) dåligt och undrar VARFÖR jag proppar i mig hela påsen? Är det verkligen värt det, när jag VET att jag kommer må så...?!


Nej, nu har jag bestämt mig. Det enda som framöver är godkänt i detta hus (eller ja, för 
min del då) är mörk choklad. 70 %-ig eller högre! Det är inte alls lika lätt att äta mycket av den. Och den är nyttig(are). Som jag själv skrev i ett tidigare inlägg. Små steg. Ett i taget. Ingen mer Riesen! Nu kör vi! 

22 kommentarer:

  1. Det är synd att sea salt bara innehåller 47% kakao.;)
    Men den har jag använt mig av för att överleva godisfria perioder.:)

    SvaraRadera
  2. :) Kör hårt med chokladen....gott är det, men stanna borta från riesen bara! Härlig läsning du bjuder på!

    SvaraRadera
  3. Där har du en poäng, Chrissan. Men det står faktiskt "MINST 47 %" i innehållsförteckningen. Tror du att det kan fel på 23 %...? He he!

    Nädå, mörk choklad som sagt. Tog en gammal bild. :-)

    SvaraRadera
  4. GE MIG! Ha ha nä du inte nu på ett tag. Fattar du vad vi har choklad här hemma!!! =) Ha ha... galet.

    Ja klart jag äter. Att vara på diet behöver inte innebär att man svälter sig eller bantar. :)

    Jag älskar mat därför väljer jag en diet som funkar och som låter mig äta. Och det funkar ungefär som när man deffar egentligen bara att jag gör det på ett mer hälsosamt sätt. :)

    Jag kommer sakta börja med kolhydrater efter hand tills jag nått min målvikt och sen får jag hitta en balans som gör att jag stannar där och inte skenar iväg igen.

    Jag har tidigare haft socker beroende och jag är lite av en allt eller inget vilket betyder att jag har svårt med det här med att unna mig då och då. :) Jag har lätt för att börja frossa gott och det oavsett om jag är på någon diet eller inte. Ja vill verkligen leva sunt nu. Jag har bestämt mig och ska klara att hålla det. :)

    KRAM!

    SvaraRadera
  5. jag älskar riesen.

    ...heja i din utmaning att låta bli!

    SvaraRadera
  6. Har aldrig smakat riesen?! Haha kanske lika bra för skulle nog äta minst lika mycket som dig annars ^^ Har man öppnat en påse av nåt, då ryker det!

    SvaraRadera
  7. Lycka till :)

    Själv så försöker jag få mig själv att sluta dricka julmust, som jag är besatt av. Jag kan dricka flera liter utan problem, men nu kör jag på avgiftning och har inte druckit en droppe på snart tre dagar, men nog känner jag att återfallen är nära ibland :)

    SvaraRadera
  8. Ååååhhh riesen! Men GISSA Om jag älskar Riesen!!
    Jag är likadan, en eller tre funkar inte, här ryker påsen innan jag ens hunnit få av papprena (nästan!). Just därför har vi tillsammans med storebror i familjen godislöfte ett helt år. Skillnaden är att han får pengar för det.. vi får bara.. öhhmm.. en bättre hälsa!? ;P
    Jag är en sån som inte kan äta en bit mörk choklad, då ryker hela kakan.. oavsett hur hög kakaohalten är. Chokladberoende som attan! Nu har jag varit utan hur länge som helst men då kom fikaberoendet istället.. så med andra ord infördes det fikastopp också.. här kör vi egengjord LCHF. Och det funkar! Det är sällan jag blir sugen nu mer och då jag blir det äter jag några mandelnötter och ett äpple. :)
    Keep up the good work. Det är de små stegen som gör det :) Kram på dig

    SvaraRadera
  9. Har också hittat kärleken till Riesen - detta fruktansvärt goda godis! Men under hela januari har jag och en vän en deal - inget godis, snacks, läsk, osv. Hur vi gör i februari är en senare fråga, troligen kommer vi kanske lätta lite på det då och att man får t.ex bara äta 100 g väldigt mörk choklad per vecka eller ngt liknande. En tredjedel avklarat av januari, suget finns men jag bestämmer över mig - inte mitt jäkla godissug!

    SvaraRadera
  10. Lycka till! Jag klarar inte av förbud, då slår det slint och jag äter mer än vad jag borde, men jag blir grymt imponerad av de som kan hålla sina löften!

    SvaraRadera
  11. heja dig!
    du gillar inte chokladmousse? jag brukar göra av ägg, mörk choklad och grädde så det känns rätt "nyttigt" och sen när det är slut så är det liksom slut och lite besvärligt att göra mer så det blir inte i onödan :)

    SvaraRadera
  12. Hahah jaa vi dricker galet mycket mjölk ;D Till alla måltider sedan till gröt på morgonen, i kaffe eller te osv så det går åt en del ;D

    SvaraRadera
  13. Ann-Sofie:
    Ja, jag såg det. Hur sjutton klarar du att hålla dig ifrån det?! :-O

    EmelieMaria:
    Nä, smaka INTE! Bättre att inte veta. Hihi! :-)

    Magdalena:
    Jag tror jag kommer vara nära att falla tillbaka också, så jag förstår din känsla. Den som lever får se...

    Nina & Det som inte dödar:
    Jag var inte ensam, det förstår jag nu! Ha ha! Heja er också!

    Karro:
    Nej, det var därför jag kände att jag måste byta ut det. Hade jag bara lagt in ett chokladförbud hade jag inte klarat det heller tror jag. Därför tar vi små steg, ett i taget. Börjar med att sluta med Riesen, men inte mörk choklad. Sen får vi se hur vi går vidare. :-)

    Malla:
    Jo, mousse är gott. Men har nog aldrig gjort det själv, just för att det är lite bökigt. Har du något "lätt" recept..? *blink blink* ;-)

    SvaraRadera
  14. Ooh! Riesen som är så himla gott! :P.

    Mmm, smakmässigt så måste jag nog erkänna att hemmagjorda köttbullar smakar lite mer :P.

    SvaraRadera
  15. Härligt, jag hejar på!

    SV: Mja, det är ju det som är grejen lite med LCHF - mjöl och sockerfritt :) Det blir samma konsistens på denna smeten som på de jag gjorde tidigare som innehöll både socker och mjöl, faktiskt :)

    SvaraRadera
  16. bra där! Jag hade ett sockeråterfall igår, oro-framkallat. Inte kul och man mår verkligen inte bra av det efteråt! Och mörk choklad är så underbart god, har du testat Marabou Premiums 86%-iga? Mums!

    SvaraRadera
  17. Pst, Riesen finns i små paket också ... Visst är det hemskt?? Men, om man måstemåstemåste så är det bättre att köpa en sån stång med 5 bitar, för när den är slut så har man iallafall bara ätit 5 och inte 25. Men, som sagt, totalstopp är ju enklast.
    Säger hon som precis ätit halva påsen Amerikanska Pastiller, som var makens ... suck. hopplös dag, helt hopplös. Tur det blir träning en masse från och med imorgon.

    SvaraRadera
  18. Låter som en bra idé. Handduken är en av mina bästa vänner i träningssammanhang =)

    SvaraRadera
  19. jao, ska koll arkivet va men gissar på att en 100g chokladkaka har du 2 dl grädde och 2 ägg till.

    Smält chokladen.
    Blanda i äggulorna.
    Vispa grädden.
    Vispa äggvitorna.
    Blanda grädden och den smälta chokladen, vänd i äggvitorna.
    Låt stå kylen en timma eller 2.
    Men det blir typ 4 port av denna så om ingen annan i familjen ska ha så skulle jag dela recetet i 2 :)

    SvaraRadera
  20. Låter som ett mycket bra steg i rätt riktning!

    SV: Haha... men vi som är 30 och så lite mer, vi får ju bara jobba på för att förhindra vårt naturliga åldrande!

    SvaraRadera
  21. Amen då! Jag som älskar Riesen! Ok, 70% choklad går väl an det också, men inget går upp mot Riesen.

    SvaraRadera
  22. Hej! Igenkänningsfaktorn på din blogg är hög!
    älskar också passträning även om jag blivit mycket förtjust i hemmaträning och utomhusträning också-tur att det ena inte behöver utesluta det andra.
    och reisen.. eller choklad då.. eller riesen. 70 % choklad är inte heller fel, provade senaste en med pekannötter, kokos och salt om jag inte minns fel... gah.. testa den. om du vågar?
    ha det så bra!
    //Maria

    SvaraRadera